Konuya ilişkin bir açıklama yapan TSO Başkanı Başaranhıncal, şu bilgileri paylaştı:
“Kısa adı İEP olan İşbaşı Eğitim Programı; İŞKUR tarafından işsizliğin azaltılması, iş arayan meslekli kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak istihdam edilebilirliklerini artırmayı ya da mesleksiz işgücünün, işi işbaşında öğrenmesine katkı sağlayan; nitelikli işgücü temininde zorlanan işverenin de işe alacakları işgücünü, iş yerinde belirli bir süre gözlemleyerek, yetiştirerek, işçi yetiştirme maliyetinin de bir kısmına destek olunmasıdır. Bu destekler; işçiye günlük asgari ücretin net tutarı, iş kazaları ve meslek hastalıkları sigorta pirimi ödemeleridir. Programdan en az 2 işçi çalıştıran, İŞKUR’a kayıtlı işverenlerimiz, dernekler, vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, TSO’ları, noterler, kamu payının yüzde 50’nin altında olduğu iktisadi teşekküller vb. işverenler faydalanabilmektedir.
İşverenlerimiz aşağıdaki şartları kabul ettikleri takdirde, bu programdan yararlanmak üzere İŞKUR İl Müdürlüğüne başvurmaları halinde 30.06.2017 tarihine kadar bu destekten yararlanabileceklerdir.
İŞKUR’un belirlemiş olduğu şartlar ise şu şekildedir.
Bu tarihten önce açılan programların uzatılması söz konusu değildir.
Katılımcı adaylarının daha önce herhangi bir sigorta tescili olmayıp ilk kez işgücü piyasasına girecek kişiler veya en az 6 aydır işsiz olan kişiler arasından seçilmeleri gerekmektedir.
2017 yılına sarkacak şekilde engelli çalıştırma zorunluluğu bulunan işverenlerin bu açığının bulunmaması gerekmektedir.
Program sonrası gerçekleştirilecek istihdam fiili gün üzerinden yapılacak ve en az 60 gün olmak üzere, düzenlenen program süresi kadar olacaktır. Örneğin; 45 gün düzenlenen programda en az istihdam süresi 60 gündür. Ancak program süresi 150 gün olursa istihdam süresi de en az 150 gün olacaktır.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim