Çorum Tasavvuf Yolu Federasyonu çatısı altında bu yılda Mevlit Kandili güzel etkinliklerle idrak edildi.
Çorum Tasavvuf Yolu Federasyonu’na bağlı İpekyolu ve Nurani Eğitim ve Kültür Dernekleri Mevlid Kandili’nde ücretsiz döner ikramında bulundu. Mevlid programı dahilinde dernekler tarafından ilk olarak sabah namazında Hıdırlık Camii’nde çay-simit ikramı yapıldı. Dernek yöneticileri daha sonra Sevgi Evleri ve Huzurevi’ni ziyaret ederek hem çocukların, hem de yaşlıların kandilini kutlayarak çeşitli hediyeler verip ikramlarda bulundular.
Hastaneleri ziyaret ederek hastalara geçmiş olsun dileğini ileten Dernek Yöneticileri, Cuma Namazı sonrasında Ulu Camii’nde lokum dağıtırken, Gazi ve İnönü ve Osmancık Caddelerinde de kandil kutlaması amacıyla esnafları ziyaret ettiler. İpekyolu ve Nurani Eğitim ve Kültür Dernekleri. Gün içerisinde ayrıca Saat Kulesi yanında kurulan tezgahta ücretsiz olarak ekmek arası döner ikramıyla da mevlid kandili programını sürdürürken, dönerin yanı sıra helva ve gül de dağıtıldı.
Derneklerin mevlide özel son programı ise Mimar Sinan Mahallesi Kırklar Sitesi’ndeki Mevlit oldu. Mevlid programında okunan duaların ardından davetlilere yemek ve helva ikramında da bulunuldu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim