Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen 5. Olağan İl Kongresi’nde konuşan İpek, “Millet bizi çok iyi anladı. Çorum’un partimizdeki yeri her zaman ayrı. Çorum Türkiye’de Ak Parti belediyeciliği ile tanışan ilk ilimiz. O dönemde Siirt seçimleri öncesinde Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan burada bir miting yapmıştı. Çorum’daki heyecan Siirt’e, Siirt’teki heyecan ise Çorum’a yansıdı” dedi.
Bu milletin kurulduğu günden buyana Ak Parti iktidarını anladığını kaydeden İpek, “Tüm bunlarla birlikte Ak Parti’yi en doğru anlayan illerden birisi de yine Çorum’dur. Çorumlular her seçimde çok büyük destek verdi” şeklinde konuştu.
Ak Parti olarak birçok alanda devrim niteliğinde düzenlemeler yaptıklarını vurgulayan İpek, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Çözüm süreci ile birlikte kıyamete kadar ülkenin hiçbir yerinde artık silahlar konuşulmayacak. Kayıt dışı siyaset sona erdirilecek, halka hesap vermeyenler son kararı veremez dedik ve bunu başardık. Genç kızlarımızın en önemli sorunu olan türban yasağı bir daha gelmemek üzere kaldırıldı. Ama yine de bu yapılanlar yeterli değil. Son yaşadığımız olaylar gösteriyor ki yapacağımız çok iş var. Anayasa’da yapmamız gereken değişiklikler var.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim