Mehmet Yolyapar, Umut Radyo’da Meltem Danışman Çınar’la yaptığı “Çorum Güncesi” söyleşisinde, yerel seçimleri değerlendirirken, Çorum’da seçim kampanyasının küçük bazı polemikler dışında demokratik bir olgunluk içinde geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çorum’da Ak Parti’nin belirli bir oy kaybına uğramakla birlikte Belediye Başkanlığı seçimini kazandığını, CHP ve MHP’nin ise oylarını artırdığını hatırlatan Yolyapar, “Bu seçimin Çorum’da kaybedeni yok” dedi.

Meltem Danışman Çınar’ın, 3 Nisan 2019 günlü “Çorum için yeni bir sayfa” manşetini hatırlatması üzerine de, Mehmet Yolyapar, “Hep söylediğim gibi, en temel ihtiyacımız toplumsal barış. Uzun bir seçimsiz döneme girmişken, herkesin Çorum’un barışı, huzuru, kardeşliği noktasında azami duyarlılığı göstermesi gerekir. Çorum’un sorunlarına, taleplerine hep birlikte yoğunlaşmanın ve güçbirliği ortaya koymanın ilk koşulu da budur” diye konuştu.

Yolyapar, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yeri ile ilgili tartışmalar konusundaki görüşünü ise şöyle ifade etti: “Burası, bölgenin gözleri ve gönülleri dinlendiren, nefes alan en güzel yeri. ANAP iktidarında, dönemin Çorum Milletvekili, çok değer verdiğim ağabeyim Ünal Akkaya, kent dışına Göğüs Hastalıkları Hastanesi yapımını programa aldırdığı müjdesini bana ilettiğinde, bu yeşil alanın mutlaka korunması ve Çorumlu’nun kullanımına açılması gerektiği yönünde görüşümü ifade etmiştim.”

“Şu aşamada ise, bir yanda kıyamadığımız güzelim ağaçlar, diğer yanda da bölge halkının ticari canlılık bakımından beklentileri var. Ağaçlar korunarak yeni kompleksin buraya yapımı mümkün olsa, en doğru çözüm olurdu. Ama, projenin buraya uygulanması halinde tüm ağaçların kesilmesi gerektiği söyleniyor ki, buna insanın gönlü razı olmuyor. Şimdi, yeni kompleksin Güney Yerleşkesi’ne yapılacağı, mevcut yerin ise diş poliklinikleri olarak hizmete devam edeceği belirtiliyor.”

“Böyle bir zorunluluk karşısında, eski yerinde 250 yataklı yeni devlet hastanesinin, C Blok’ta gerekli güçlendirmeler yapılarak hemen hayata geçirilmesini, Bahçelievler ve Yavruturna mahalleleri sakinlerinin ‘önemli bir kurumun ellerinden alındığı’ duygusuna kapılmamaları için de, büyük bir kamu yatırımının bu bölgeye yönlendirilmesini öneririm.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim