“İnsan onuruna yaraşır bir ücret sağlanmalıdır”
HAK-İŞ İl Temsilcisi Mustafa Köroğlu, işçilere aileleriyle birlikte yeterli yaşam şartlarını sağlayacak bir ücretin güvence altına alınması günümüz yeni Covid-19 salgını döneminde daha da önem kazandığını belirterek, “Üçlü yapıda çalışmalarını sürdüren Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), asgari ücret düzeyinin belirlenmesinde işçilerin ve ailelerinin ihtiyaçlarının dikkate alınması gereğini önemle belirtmektedir” dedi.

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK tarafından yapılan ortak basın metnini Çorum kamuoyuyla paylaşan Köroğlu, şunları dile getirdi:
“Asgari ücret işçilerin aileleriyle birlikte geçimini sağlayacak ücrettir. Tüm aile bireylerinin hakkı vardır. Pazarlık konusu edilmemelidir.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından görev verilen Türkiye İstatistik Kurumu’nca “bekar bir işçi için” hesaplanan” yaşama maliyeti Kasım 2020 ayı itibariyle net 2.792 TL’dir. Açıklanan bu tutarda aile unsuru yoktur, dikkate alınmamıştır. 2020 Aralık ayında gerçekleşecek fiyat artışı ile asgari ücretin geçerli olacağı 2021 yılı muhtemel fiyat artışları da bulunmamaktadır.
Bütün bu unsurları kapsayacak bir asgari ücretin, tüm bir yıl boyunca kesintiler nedeniyle azalma olmadan işçinin eline geçmesi sağlanmalıdır.” (Haber Merkezi)
İmsak | 06:22 | ||
Güneş | 07:50 | ||
Öğle | 12:57 | ||
İkindi | 15:31 | ||
Akşam | 17:55 | ||
Yatsı | 19:17 |