İftar yemeğinden önce bir konuşma yapan İMO İl Temsilcisi Özgür Kılıç, Ramazan ayının bolluk ve bereketin, dostluk ve kardeşliğin adı olduğunu belirterek, “Yoksulların hatırlandığı, rızıklandığı bu ayda rabbimin bizler yardımlaşma, dayanışma, merhamet ve şefkatten yoksun bırakmamasını diliyorum. Komşusu açken tok yatmayan atalarımızın torunları olarak bizleri açların halinden anlayanlardan eylesin” dedi.

Bugün dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 1529, yoksulluk sınırının ise 4979 lira olduğunu kaydeden Kılıç, “Dünyadaki aç insan sayısı yaklaşık 800 milyon. Ne kadar tezattır ki, dünyadaki obez insan sayısı yaklaşık 700 milyon. Ülkemizde zayıflamak için her yıl 5 milyon dolar para harcanmakta.

Bu konulara neden değindim? Her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da aşırıya kaçmak hem sağlığa hem de cebimize zarar vermekte. Ramazan ayının dünyada ve ülkemizdeki aç insanların halinden anlamamıza vesile olması dileğiyle iftar programımızı onurlandırdığınız için bir kere daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim