Öğrencilerin sosyal aktivitelerini artırmak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve öğrencileri sosyal hayata kazandırma amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mimarsinan Halk Eğitim Merkezi tarafından Çorum’da çeşitli okullarda açılan kurslar kapsamında Çorum’u yıllarca halk oyunları dalında başarıyla temsil etmiş Usta Öğreticiler Hasan Uzun ve Mustafa Çoksoy, İnönü Anadolu Lisesi’nde çalışmalara başladı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Çorum’da düzenlenecek halk oyunları yarışmasına katılacak olan İnönü Anadolu Lisesi, Stilize dalında Artvin yöresi ile boy gösterecek. Toplam 24 kişiden oluşan ekipte 12 kız 12 erkek yer alıyor. Hedefini Türkiye Finali olarak belirleyen İnönü Anadolu Lisesi’nde ise, çalışmalar tam gaz devam ediyor.

“GELENEKLERİNİ BİLEN NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ”
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Usta öğretici Hasan Uzun, halk oyunları ile öğrencilere Türk kültürünü aşıladıklarını ifade etti. Uzun, “Biz burada çok iyi ilgi ve alaka görüyoruz. Ben 30 yıldır bu mesleği yapıyorum ve Mustafa kardeşim de 15 yıldır bu mesleği yapıyor. Biz bu açılan kurslarla beraber öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor ve sosyal hayata kazandırıyoruz. Çocuklarımızla birlikte il birinciliğinin ardından gruplarda farklı şehirlere gidiyor ve bu şehirlerin tarihi, kültürel değerlerini öğrencilerimize tanıtma imkanı sağlıyoruz. Geleneklerimizin tanıtılması, kültürümüzde bulunan farklı yörelerin oyunlarının yaşatılması noktasında da ülkemize katkı sunmaya çalışıyoruz. Geleneklerini bilen nesiller yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ TÜRKİYE FİNALİ’NDE DERECE YAPMAK
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen halk oyunları yarışmalarına İnönü Anadolu Lisesi ile katılacaklarını ve çalışmalara son sürat devam ettiklerini dile getiren Uzun, “Tecrübelerimizi genç nesillere aktarıyoruz. Burada çalışmalarımıza başladık. İlk olarak hedefimiz tabi ki Çorum birinciliği fakat ana hedefimiz Türkiye Finali’nde derece yapmaktır. Çorum birinciliğinin ardından grup birincisi de olarak Türkiye Finali’nde Çorum’u gururla temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.

ENGİN TECRÜBELER PAYLAŞILIYOR
Öte yandan Usta Öğreticiler Hasan Uzun 30 yıl, Mustafa Çoksoy ise 15 yıllık meslek tecrübesiyle de dikkat çekiyor. Usta Öğretici Mustafa Çoksoy ise, öğrencilerin bu yıl daha fazla istekli olduklarını iletti. Çorum birinciliğinin ardından gruplarda da birinci olarak Çorum’u Türkiye Finali’nde temsil etmek istediklerini belirten Çoksoy, yıllardır bu mesleği yaptıklarına dikkat çekerek, engin tecrübelerini öğrencileri ile paylaştıklarını da kaydetti.


 
Editör: TE Bilisim