İlhan Yaşar, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında yapılan görevlendirmelerde üniversite çalışanları arasında ayrımcılık yapıldığını söyledi.
Yaşar, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında görevlendirmelerde “Sınav Görevlilerini Belirleme ve Atama İlkeleri’nin yeniden düzenlendiği, bu düzenleme ile üniversite ve yüksek okullarda çalışan Genel İdare, Teknik Hizmetleri Sınıflarında yer alan memur, VHKİ, bilgisayar işletmeni, teknisyen, tekniker vb. kamu personellerine gözetmen-yedek gözetmen olarak görev verilmeyeceği belirtilmiştir" dedi.
Yaşar açıklamasına şöyle devam etti:
"Bu kapsamda, çalışan birçok üniversite iş görenine de 12-13 Aralık 2015 tarihinde yapılan sınavlarda, talep etmelerine rağmen görev verilmediği bilgisi sendikamıza ulaşmıştır.
Üniversiteler bir bütündür, idari/teknik/destek işgörenleri de bu bütünün vazgeçilmez parçasıdır. ÖSYM ve Anadolu Üniversitesi’nin sınav görevlendirmelerinde bu personelleri yok sayan, ayrımcılık yapan değişiklikleri hakkaniyete aykırı olacağı gibi hukuken de kabul edilemez. 2014 Yılında üniversitelerin öğretim elemanlarına, yükseköğretim tazminatı ve akademik teşvik desteği gibi iyileştirmeler yapılmış, söz konusu genel idare ve teknik hizmet sınıfı çalışanlarına herhangi bir iyileştirme yapılmamıştı. Bunun yanında bir de sınav görevinin verilmemesi ciddi mağduriyetlere neden olacaktır. Bu nedenle Görevlendirme İşlemi Sisteminde ve Sınav Görevlilerini Belirleme ve Atama İlkelerinde bu kesim lehine düzenlemelerin yapılması zorunluluk arz etmektedir.
Üniversitelerin tüm bileşenlerini bu düzenlemeye karşı dayanışmaya, ÖSYM ve Anadolu Üniversitesi’ni de uygulamaya koyduğu kararını gözden geçirmeye ve geri almaya çağırıyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim