İl Genel Meclisinde gündeme gelen konuyla ilgili bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, ilçelerde bulunan özel idarelerin aktif olmadığını ifade ederek, ilçelerdeki özel idare müdürlüklerinin aktif hale getirileceğini ifade etti. Merkezde bulunan Özel İdare Müdürlerinin kendi görevli oldukları yerlere gideceğini belirten Kaya, makinelerin de zamanı yolda harcamak yerine kısa sürede hizmet üretmeye devam edebileceğini anlattı. 2008 öncesi bu sistemin denendiğini ancak becerilemediğini kaydeden Halil İbrahim Kaya, meclis olarak bunu başarmaya kararlı olduklarını vurguladı.
Konuyla ilgili görüşlerini anlatan Sungurlu İl Genel Meclisi Üyesi Celal Güngör ise şantiye sistemine geçişi uygun gördüklerini belirterek, personelin arazide 4 saat çalışıp geri döndüklerini geri kalan kısmın ise yolda geçtiğini kaydederek, bu sayede hizmetin daha kısa sürede tamamlanabileceğini söyledi.
İl Genel Meclisi üyelerine bilgi veren İl Özel İdare Sekreteri Ömer Arslan da daha önce kaymakamlıklara makine verildiğini ancak bu araçların 2 saat çalışıp 6 saat beklediğinin görüldüğünü anlatarak, merkezi sistemle yapılan çalışma ile hizmet verimliliğinin arttığını dile getirdi.
ÖZEL İDAREYE 66 ARAÇ ALINACAK
İl Özel İdaresi’nin makine parkında bulunan araçların bakıma ihtiyaç duymadan görev alanına giren işlerde daha aktif ve hızlı çalışabilmesi için kara taşıtı ve hareketli iş makinesi alım giderlerinde kullanılmak üzere 22 milyon 76 bin 70 lira harcanacak. İller Bankası Anonim Şirketi’nden borçlanma yoluyla yapılacak harcama ile 7 pickup, 3 kamyon, 2 distribütör, 2 roley tank, 1 low bed, 3 çekici, 4 silindir, 7 greyder, 4 arazöz, 1 lastik tekerli yükleyici, 6 binek otomobil, 6 panelvan, 2 mini paletli ekskavatör, 3 dozer, 10 damperli kamyon, 1 adet asfalt süpürme aracı ve 4 pickap alınacak. (Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim