Dr. Yaşar Uğurlu, 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili olabilmek için aday adaylığını açıkladı.
Son olarak RTÜK Başkan Müşavirliği yapan ve bu görevinden geçtiğimiz günlerde istifa eden Psikolog Yaşar Uğurlu, AKP İl Başkanlığı’nda düzenlediği bir basın toplantısıyla adaylığını kamuoyuna duyurdu.
Yaşar Uğurlu, Türkiye’nin özellikle son on üç yılda başta demokrasi ve ekonomi alanında olmak üzere birçok konuda devrim niteliğinde gelişme gösterdiğini belirterek, “Atılan ciddi adımlar ve köklü düzenlemeler sayesinde ülkemiz ‘Güçlü Devlet’ olma yolunda büyük mesafe kaydetti. Günümüz Türkiye’si Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü olan 2023 yılında Dünya’nın en büyük 12 ekonomisi arasına girme hedefine kararlı ve istikrarlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor. AKP’nin büyük hizmet kervanından Çorum da nasibini almıştır. Ancak Çorum’un hâlâ çözüm bekleyen pek çok sorunu var. Her alanda güçlü bir Çorum için hizmete talibim.” diye konuştu.
Çorum’un çözülemeyecek hiçbir sorunu bulunmadığını ifade eden Uğurlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çorum muhabbetin ve merhametin şehridir. Bu şehir için çalışmak onurların en büyüğüdür. Çorum’un çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Ekmeğinizi büyütmek, özgürlük alanınızı genişletmek görevimizdir. Tarımdan sanayiye, kültürden turizme her alanda gelişen Çorum’u lokomotif bir şehir hâline getirmek büyük davamızdır. Anadolu ahilik geleneği ile yoğurulmuş bu yurdu Yeni Türkiye’nin yıldızı yapmak hepimizin sorumluluğudur. Sadece bin yıldır var olan birlik, beraberlik ve işbirliği kültürü ile çalışılması gerekir. Ayrıca çağdaş dünyada sorunları çözmenin en etkili yolunun bilgi ve araştırma verilerine dayalı olduğunu biliyoruz. Çorum’da ortak aklı işlettiğimizde Çorum’u daha büyütmemiz de mümkündür. Aslında AKP’nin büyük hizmet kervanından Çorum da nasibini aldı. Duble yollar, hastaneler, okullar, barajlar, binlerce konuttan oluşan siteler Çorum’a ve ilçelerine kazandırıldı. Çorum'da Türkiye’nin en yüksek oy oranlarından biri ile kendisine hizmet sunan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine teşekkür etti, hizmetlerine devam konusunda tam yetki verdi. Evet, Çorum çok hizmet aldı, almaya da devam edecek ama Çorum’un hâlâ çözüm bekleyen sorunları var ve Çorum hâlâ kan kaybetmeye devam ediyor. 2000 yılında 610 bine yaklaşan Çorum nüfusu 2015 yılında 527 bine düşmüş. Çorumlu kardeşlerimiz Çorum’u terk ediyor, Çorum’un köyleri boşalmaya devam ediyor. Büyük ölçüde ekonomik sebeplerden dolayı on binlerce Çorumlu rızkını dışarda, başka şehirlerde arama yolunu tercih ediyor. Ve Çorum bu tabloyu değiştirmek, sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek, harekete geçirmek ve Çorum’dan göçü önleyecek yeni ekonomik kaynaklar oluşturmak zorunda. Çorum bunu başarmalı, başaracak da… Bunu başarmanın yolu; kurumlar arası işbirliğinden geçiyor, sorunların çözümünde yetki kullanımından, kısaca; bu konuda yetkisi ve sorumluluğu olan herkesin taşın altına elini koymasından geçiyor. Bu nedenle her alanda güçlü bir Çorum ve lider bir Türkiye için hizmete talibim.”
Yaşar Uğurlu konuşmasının ardından adaylık başvuru dosyasını AKP İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan’a teslim etti. Eyüp Arslan ise Uğurlu’nun adaylık sürecinin hayırlı olması dileğinde bulundu. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim