Çorum İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Azimli tarafından yapılan açıklamada Fakülte dergisinin 15 Temmuz tarihinde yayınlanmak üzere özel sayı çıkarılacağı vurgulandı.

15 Temmuz darbe girişimini gündeme alan Fakülte Dergisi Özel Sayısı’nda; teolojik, tarihsel, sosyolojik ve politik konulara ait yazılara yer verileceği belirtildi.

Türkiye’de ESCI’de taranan ilk İlahiyat Fakültesi olan Fakülte Dergisi özel sayısına katkı yapmak isteyen bütün akademisyenlerin davetli olduğu ve Editörlüğü’nü ise Prof. Dr. Mehmet Evkuran’ın yapacağı özel sayıya yazıların en geç 15 Nisan 2017 tarihine kadar teslim edilmesi gerektiği de dile getirildi.

Buna göre gönderilen yazıların içeriği ve konuları hakkında da şu bilgilere yer verildi:

“İslam tarihinde FETÖ tipi yapılanmalar; FETÖ örgütünün İslam’ı kullanış şekli; FETÖ örgütünün Hz. Peygamber üzerinden dini sömürmesi; Dünyada benzer hareketler, Irak örneği; FETÖ hareketinin yabancı ülkelerde yapılanması; FETÖ hareketinin ülkemizdeki değişik kurumlarda örgütlenmesi;  15 Temmuz’dan sonra din, devlet ve toplum ilişkileri; FETÖ örgütünün eğitim çalışmaları ve alanları ve FETÖ örgütünün Ekonomik Hareket boyutları”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim