Çorum’da 25 yaşındaki Iraklı kadın misafir olarak gittiği evde ilaçlı gazozla uyutulup tecavüz edildi. Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya dün devam edildi.
Irak’taki savaştan kaçarak annesiyle birlikte Çorum’a yerleşen A.A.M, arkadaşından gelen telefon üzerine başına geleceklerden habersiz misafirliğe gitti. Burada 2’si kadın 4 kişiyle bir süre sohbet etti. Kendisine ikram edilen ve ilaçlı olduğunu bilmediği gazozu içti.
Bir süre sonra başı dönmeye başlayan kadını, iddiaya göre evde bulunanlardan R.F. döverek ve üzerindeki kıyafetleri yırtarak çıkarıp çırılçıplak bıraktı. Daha sonra da, kendini koruyamaz haldeki kadına tecavüz etti. Genç kadın, mahkemede, kendisine kaç kez tecavüz ettiğini bilemediğini söyledi. A.A.M, daha sonra olayı anlattığı annesiyle birlikte polis karakoluna giderek dört kişiden şikayetçi oldu.

BAŞINA GELENLERİ BİR BİR ANLATTI
Kale Mahallesi’nde 2015 yılı Nisan ayında meydana gelen olayla ilgili ifadesinde mağdur A.A.M şunları söyledi: “Biz 4 yıl önce ailemle birlikte Çorum’a yerleştik. R.S.H.beni o gün telefonla arayarak “Misafirimiz ol “dedi. Bende annemden izin alarak gece R.S.H’nin evine gittim. Evde O.R.T, R.S.H ve R.F vardı. Bir süre oturup birlikte sohbet ettik, daha sonra bana ilaçlı olduğunu bilmediğim gazoz verildi bende içtim. Bir süre sonra başım dönmeye başladı. R.F, yanıma gelerek beni dövmeye ve üstümdekileri zorla çıkarmaya başladı. Halsizdim. Karşılık veremiyordum. Sonra üzerimde R.F’nin olduğunu hayal meyal hatırlıyorum. Ancak bana kaç kez tecavüz etti onu hatırlamıyorum. Sonra anneme olup biteni anlattım. R.S.H isimli arkadaşım bana tuzak kurmuş, R.F, ise bana tecavüz etti” dedi.

4 KİŞİNİN 15 YIL HAPSİ İSTENİYOR
A.A.M’nin şikayeti üzerine harekete geçen polis şahıslara ulaşamadı. Tecavüz olayı Çorum 1. Ağır ceza mahkemesine kadar taşındı. Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan “Nitelikli cinsel istismar ' suçlarından 4 kişinin yargılanması sürüyor. Her bir kişi hakkında 15 yıl toplamda ise 60 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Dünkü duruşmaya firarda olan sanıklar olmazken, tecavüze uğradığı iddia edilen genç kadın ise katılmadı.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim