AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Türkiye genelinde ilçe kongrelerini ilk tamamlayan illerden biri olduklarını hatırlatarak daha sonra başladıkları İlçe Kadın ve Gençlik Kolları kongrelerini de haftasonu itibariyle tamamladıklarını vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Karadağ, il kongresi için Genel Başkanları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tarih beklediklerini de dile getirdi. Parti Genel Merkezi’nde il kongreleri için özellikle Doğu ve Güneydoğu illerine öncelik verilmesi yönünde bir görüşün bulunduğunu söyleyen Karadağ, bu nedenle Genel Merkez tarafından belirlenecek tarihte il kongresini yaparak 2019 yılında yapılacak olan seçimlere odaklanacaklarını ifade etti.

AK Parti Alaca İlçe Başkanı Halil İbrahim Şaltu ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’a iade-i ziyarette bulunarak bir süre görüştü.

AK Parti Alaca İlçe Başkanı Şaltu ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri ziyarette İl Başkanı Karadağ’a ilçede yaşanan bazı sorunlarla ilgili de bilgi verdi. Mehmet Karadağ ile birlikte geçmişte de görev yaptıklarını hatırlatan Şaltu, bugüne kadar Alaca’ya yapılan hizmetlerden dolayı hem İl yöneticileri hem de milletvekillerine teşekkür etti.

“ERDOĞAN’I BEKLİYORUZ”

Türkiye’de kongre sürecini sorunsuz bir şekilde tamamlayan ilk ilin Çorum olduğunu söyleyen Karadağ, “Bugün itibariyle Kadın Kolları kongrelerimiz tamamlandı. Cumartesi günü de Gençlik Kolları kongresinin sonuncusunu Uğurludağ ilçemizde yapacağız. Diğer illerimizde kongre süreçleri biten yerler var. Biz hem ana kademelerin hem gençlik kollarını kadın kolları kongrelerini tamamını bitirmiş oluyoruz. Sırada il kongremiz var. Reisi Cumhurumuz ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan tarih bekliyoruz. Genel Başkanımızın bize vereceği tarihte il kongresini tamamlamış olacağız. Kongremizi yaptıktan sonra da 2019 seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlanarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“ALACA’DAKİ SORUNLAR BİRER BİRER ÇÖZÜLÜYOR”

AK Parti İl Başkanı Karadağ, partilerinin geçmişte ve bugün Alaca’da güzel hizmetlere imza attığını belirterek, “Alaca’nın asırlık sorunları birer birer çözülüyor. Alaca yolumuz duble yol oldu, 50-55 yıllık bir rüya olan Koçhisar Barajı tamamlanarak hizmete girdi. Koçhisar Barajı’ndan Çorum’un 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak proje devam ediyor. Şuanda sulama kanalları yüzde 60 olarak bitti. İlçemize yeni bir Devlet Hastanesi kazandırıldı. Meslek Yüksek Okulu bitti. Alaca Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ihtisaslaşmış olarak kurulmasına karar verildi. Alaca belediyesi koordinasyonunda çalışmalar yürüyor.

Alacalı milletvekillerimiz Agah Kafkas ve Salim Uslu beyin hizmet noktasında çok güzel çalışmaları oldu. Onlarında gıyabında partimizin kuruluşundan bugüne kadar görev yapan tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Diğer ilçelerimize de güzel hizmetlerin gelmesine katkı sundular. Emek verdiler. Alaca’nın ve diğer ilçelerin lehine ne varsa onu yapacağız. Bizim tek görevimiz sadece teşkilatçılık değil. Aynı zamanda güzel hizmetlerin getirilmesi noktasında da koordinasyonu sağlamak ve takibini yapmaktır” dedi.

“2019 İÇİN ALACA’YA GÜVENİMİZ TAMDIR”

Alaca’nın teşkilatlanmasını tamamlandığını her kongresini de büyük bir coşku ile gerçekleştirdiğinin altını çizen Mehmet Karadağ, “Teşkilatımıza çok güveniyoruz. İlçe, kadın ve gençlik kolları kongrelerinde muhteşem kalabalık ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.2019 seçimlerine en organize ve en etkili şekilde hazırlanacak ilçelerimizden bir tanesi Alaca teşkilatı” ifadelerini kullandı.

Alaca’da önemli hizmetler veren Ümit Tokgöz’ün 3 dönem kuralı nedeniyle yeniden aday olamadığını hatırlatan Karadağ, yerine gelen Halil İbrahim Şaltu’nun da 12 aday arasından belirlendiğini ve tüm teşkilatın ortak adayı olarak başkanlığa seçildiğini ifade ederek kendisine ve yeni yönetimine görevlerinde başarı dileklerini iletti. Mehmet Karadağ, geçmişte birlikte görev yaptıkları Şaltu ve yönetimine ellerinden gelen desteği vereceklerini de açıkladı.

Öte yandan Karadağ kendisine iletilen Alaca Tarım İlçe Müdürlüğü’ne yeni bina kazandırılması ve teknik eleman eksiğinin giderilmesi konusunda da İl Tarım Müdürü Orhan Sarı ile bir görüşme gerçekleştirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim