İl Genel Meclisi’ni ziyaret eden Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Senem Biçer ve Kan Bağışçısı Kazanım Personeli Yasemin Çal Güloğlu, Meclis başkanı Halil İbrahim Kaya’ya meclis üyeleri adına plaket verirken üyelere ise katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Ziyarette konuşan Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, bağışlanan kan toplama aracının meclis üyeleri kadar kendilerini de sıkıntıya soktuğunu belirterek, Türkiye’de tek olan bu aracın nasıl alındığı ve özellikleri ile ilgili sürekli telefon aldıklarını dile getirdi. Meclis üyelerinden bir ihtiyacın daha giderilmesini isteyen Canbolat, seyyar mutfak aracına ihtiyaçları bulunduğunu anlattı.

Kargı’da çıkan yangında Ankara’dan gelen seyyar mutfak aracının kullanıldığını belirten Canbolat, ilk fırsatta bu ihtiyacın da giderilmesini istedi.

KAN BAĞIŞI %10 ARTTI

Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Senem Biçer ise konuşmasında aracın 7 aydır kullanıldığını ve şuana kadar 11400 kan bağışı toplandığını ve bunun yarısının yeni kan bağışı aracı ile toplandığını dile getirdi. Artık ilçeleri ziyarette zorlanmadıklarını anlatan Biçer, Türk Kızılayı, Çorum ve hastalar adına meclis üyelerine teşekkür ettiklerini ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim