Çorum İl Genel Meclisi haziran ayı ilk toplantısını İl Özel İdaresi’ndeki geçici yerinde gerçekleştirdi. Halil İbrahim kaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İnkılap İlkokulu yanına yapılması planlanan İl Genel Meclisi Binası ile ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak tarafından üyelere bilgi verildi.

Toplantının açılışında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, bu yerleşkede yapılabilenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Toplantının yapıldığı alanın geçici olduğunu ve bir takım sıkıntıları olabileceğini anlatan Kaya, Çorum İl Genel Meclisi’nin daha iyi yerlere layık olduğunu hazırlanan projenin görüldüğünde bunu herkesin göreceğini vurguladı.

Yeni İl Genel Meclisi binası projesi ile ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak da proje çalışmasının devam ettiğini ve binanın yapılması düşünülen alanda binaların bulunduğunu kaydetti. Bu binaları temizleme işlemlerinin devam ettiğini kaydeden Çıplak, binaların enkaz kaldırma bedelinin 567 bin lira tuttuğunu söyledi.

YENİ BİNANIN TAHMİNİ MALİYETİ 4 MİLYON LİRA

Yeni hizmet binasında Çorum Müzesi’ni görsel olarak aldıklarını ve görünümünün ona benzeyeceğini söyleyen Recep Çıplak, binanın maliyetinin 4 milyon lira olacağını ifade etti. Toplam arsa alanının 7409m2 olduğunu anlatan Çıplak, binanın zemin katında 3 grup odası, 7 ofis, 1 genel sekreter odası, 1 adet de .ekleme odası olacağını, 1. Katta 50 kişilik bir İl Genel Meclisi salonu, 1 adet meclis başkanı odası, 1 adet vali makam odası, 1 adet encümen toplantı odası ve 3 adet ofis bulunacağını kaydetti.

Yapılan bilgilendirmenin ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Çorum’un büyükşehir olması durumunda bu binanın çok amaçlı olarak kullanılabileceğini, misafirhane, ikinci bir müze ya da sergi salonu olarak kullanılabileceği gibi bir kültür merkezi olarak ta hizmet verebileceğini anlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim