1990 yılında imzalanan ve 17 Ocak 1995 yılında Resmi Gazetede yayımlanarak Anayasanın 90. Maddesi kapsamında iç hukuk kurallarına dönüşmüş olan ülkemizin de taraf olduğu ‘Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesinin’ ilke ve hükümlerinin yetişkin ve çocuk olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde öğrenilerek hayata geçirilmesi amacıyla bütün illerde oluşturulan ‘İl Çocuk Hakları Komiteleri’ çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda 23 Nisan Ortaokulu’ndan 12, Şehit Abdullah Olçok Anadolu Lisesi’nden 15 ve Atatürk Anadolu Lisesi'nden 18 üyenin katılımıyla İl Çocuk Hakları Komitesi Toplantısı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda çocuk hakları kavramının tarihsel gelişimi, 54 maddeden oluşan sözleşmenin içeriği, yaşama, gelişim, koruma, katılım hakları, Çocuk Danışma Kurulu, TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi, Kamu Denetçiliği Kurumu, komite çalışmaları vs. konularında sunumdan sonra ikinci bölümde sahip olduğumuz haklar konusunda atölye çalışması yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Toplantıda kız/erkek okul temsilcileri belirlenmiş, gruplar oluşturulmuş ve ‘çocuk işçiliğinin önlenmesi’ konusunda yapılacak genel toplantının hazırlık çalışmaları başlatılmış olup diğer okullarda da toplantılar yapılmaya devam edilecektir" denildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim