İlk olarak Çorum’da gittiği hastanede kolu alçıya alınan ve iki gün süre ile hastanede yatan Özer, ikinci günün sonunda ortopedi doktorunun ameliyata karar verdiğini ve koluna platin takıldığını söyledi. Ameliyatta eklem yerinin vidalanması nedeniyle 2 ay süreyle el ve kolunu hareket ettiremeyen Özer’in parmaklarında ise his kaybı oluştu. Bunun üzerine Çorum ve Giresun’da 6 ayrı doktora gözüken ancak çektiği acılara şifa bulamayan Hacer Özer, Türkiye’de doktor aramaya başladıklarını belirtti.
Kolundaki acının yanında eklem yerine takılan vidaların hareketini engellediğini söyleyen Özer, Giresun ve Çorum’da 6 doktora göründüğünü ancak acılarının dinmediğini, bunun üzerine doktor aramaya başladıklarını ve Prof. Dr. Hayati Öztürk’ün Sivas’ta başarılı operasyonlarını öğrenerek bir günde şifaya kavuştuğunu dile getirdi.
Hastanın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Medicana Sivas Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Öztürk ise, Çorum’dan gelen Hacer Özer’in düşmeye bağlı olarak sol kolunda parçalı kırık oluştuğunu, eklem yerlerine ise vida takıldıktan sonra alçıya alınarak kendilerine geldiğini söyledi. Hastaya yaptığı tetkiklerde vidaların çıkarılmasına karar verdiğini vurgulayan Öztürk, “Ameliyata aldığımız hastanın eklem yerindeki vidaları çıkarıp tekrar alçıya aldık. 2 ay süre ile vidalar nedeniyle hareket ettiremediği elini şimdi hareket ettirebiliyor. Daha önce hastanın gittiği hastanede iki öğrencimin beni işaret etmesine çok mutlu oldum. Şimdi hastamız çok iyi ve taburcu ettik” diye konuştu.
(İHA)
Editör: TE Bilisim