İl Trafik Komisyonu, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve trafik akışının rahat bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla süreli park uygulamasını yeniden başlattı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre sürücülere, Gazi ve İnönü caddelerinde, araçlarının flaşörlerini yakarak en fazla 10 dakika park etmelerine müsaade ediliyor. Çift sıra park yapan araçlar ile flaşörünü yakmayan veya flaşörünü yaktığı halde 10 dakikadan fazla süreyle park edilen araçlar çekici vasıtasıyla yoldan kaldırılıyor.

Park uygulaması ile ilgili denetimlerin gün boyu devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, 3 farklı emniyet aracıyla denetim yapılacağı belirtilerek, “Önceden giden ilk aracımız anonslar yaparak, sürücüleri 10 dakikayı geçmemeleri konusunda uyarıyor. İkinci aracımız, mobil radar aracılığıyla park halindeki araçların görüntülerini kaydediyor. Üçüncü aracımız ise park halindeki araçların plakalarını kaydediyor. Bu şekilde bir tur atıldıktan sonra ikinci turda park edeli 10 dakikayı geçmiş olan araçlara cezai işlem uygulanıyor” denildi.

ESNAF UYGULAMADAN MEMNUN

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz cadde esnafının genel olarak uygulamadan memnun olduğu görülüyor.

Esnaf, süreli park uygulamasıyla vatandaşların kısa süreli park edip, hızlı bir şekilde alışveriş yapma imkânı bulduğunu, böylece ana arterler üzerindeki sirkülasyonun arttığını söylüyor.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Çorum’un daha yaşanabilir bir kent olması amacıyla İl Trafik Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda Gazi ve İnönü caddelerinde uygulanan süreli park uygulaması ile ilgili denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceği bildirildi.

Daha yaşanabilir bir Çorum için hayata geçirilen uygulama kapsamında sürücülerin ana arterlerde başta süreli park olmak üzere trafik kurallarına riayet etmelerinin hem kendileri, hem de şehirde yaşayan diğer insanlar için önem arz ediyor.

2 BİN ARACA CEZA YAZILDI

Denetimler kapsamında park uygulamasına riayet etmeyen sürücüler hakkında cezai işlem yapılıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekiplerince aralıksız denetlenen Gazi ve İnönü Caddesi’ndeki park sürelerini aşan sürücüler cezai işlemle karşı karşıya kalıyor.

Denetimlerde bugüne kadar kurallara riayet etmeyen 2 bin araca cezai işlem uygulanırken, trafiği aksattığı gerekçesiyle 150 araç da polis ekiplerince otoparka çekildi.

Polis ekipleri, park kuralına uyan sürücülere teşekkür ederken, uygulamayı istismar eden sürücülerden de hassasiyet beklediklerini ifade etti.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim