Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hasan Suvacı, insanların artık geleceklerini sorgulayarak hareket etmesini gerektiğini belirterek, Türkiye’nin adım adım savaşa sürüklendiğine dikkat çekti.
DİSK/Emekli-Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Suvacı, emeklilerin yaşadığı sorunları iyi bildiklerini söyledi. Emekliler konusunda dersini en iyi çalışan partinin CHP olduğunu kaydeden Suvacı, “Emeklilerle ilgili, dar gelirlilerle ilgili, işçilerle ilgili birçok proje ürettik. Fakat toplumda ‘bu projeleri nasıl yapacaksınız’ diye bir algı var. Netice itibariyle iktidar partisi bizim birçok projemizi kopyalamaya çalıştı ancak eline, yüzüne bulaştırdı” dedi.

“EMEKLİLERİN SORUNU DAĞ GİBİ OLDU”
DİSK/Emekli-Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru ise, emeklilerin sorununun dağ gibi büyüdüğünü belirterek, bu sorunların çözümü noktasında Meclis’te bulunan siyasi partilere büyük görev düştüğünü söyledi.
Sözüdoğru ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Örgütü’nü ziyaret ederek CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere’yi yeni görevlerine seçilmelerinden dolayı tebrik ettiler.
Suvacı ve Suludere’nin emeklilerin sorunları ile yakından ilgileneceğinden şüphesinin bulunmadığını kaydeden Sözüdoğru, “Umarız bizim beklentilerimiz üzerinde emeklilerin sorunlarına ilgi gösterirler. Çünkü emekliler bu ülkenin çimentosudur. Emeklilerin sorunu dağ gibi oldu. Emekliler fakirleştirildi. Bu sorunların çözümü için tüm siyasi partilerden destek bekliyoruz. CHP’nin ana muhalefet partisi olarak sorunlarımıza yakından ilgilenmelerini talep ediyoruz” dedi.

“TOKİ’NİN KURALLARI BELLİDİR”
Konuşmasının devamında TOKİ’nin emeklilere vereceği konut ile ilgili basında çıkan bazı haberlere dikkat çeken Sözüdoğru, şunları söyledi:
“Sendikamız hiçbir asparagas habere yer vermez. TOKİ emeklilere ev verecekse bunun kuralları bellidir. TOKİ’nin dernekler aracılığı ile konut veremeyeceği aşikardır. Böyle olduğu halde emeklileri kandırmanın ve emeklilere yeni bir hayal aşılamanın zamanı yoktur. Emeklileri böyle yalan sözlerle üye yapmak bir sivil toplum kuruluşuna yakışmaz, yasalara da aykırıdır. TOKİ’nin yapacağı konutları yaptığı ve yapacağı konutları nasıl dağıtacağı bellidir. Derneğin yaptığı tüm üyelere konut verecek durumu yoktur. Bu şekilde söylenen sözlere emeklilerimizin aldanmamasını tavsiye ediyoruz. Bu dernek TOKİ değildir. TOKİ’ye de ortak değildir.”

“HASTANELERDE KESİLEN KATKI PAYLARI KALDIRILSIN”
Hastanelerde kesilen katkı paylarının ve eczanelerde alınan ilaç katkı paylarının kaldırılmasını isteyen Sözüdoğru, “Tüm hastanelerin emeklilere ücretsiz olmasını istiyoruz. Eğitim ve sağlık haktır para ile satılamaz diyoruz. Bizler eğitimde çocuklarımızın ve hastanelerdeki hastalarımızın birer müşteri gibi bakılmamasını istiyoruz. Hastaneler ve okullar birer ticaret hane değildir” dedi.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim