Pankobirlik Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan’ın Pankobirlik Başkanı İsmail Hakkı Melendiz'in görevini kötüye kullandığını, kooperatifi zarara uğrattığını, sabıkalı olduğu halde başkanlık görevine devam ettiği ayrıca bu duruma AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun göz yumarak olaya sahip çıktığı yönündeki iddialarının ardından Ahmet Pehlivan’a düzenlediği basın toplantısı ile cevap veren Pankobirlik Başkanı İsmail Hakkı Melendiz, Pehlivan’ın, girdiği seçimleri kaybetmesinin hezeyanı içerisinde olduğunu ve bu nedenle iftira attığını dile getirdi.
Beraberinde yönetim kurulu üyeleri Şerafettin Çaldoğan ve Ünal Coşkun ile birlikte basın açıklamasında bulunan Melendiz, Ahmet Pehlivan’ın denetim kurulu ve Çorum AK Parti Milletvekili Salim Uslu’ya yönelik asılsız hiçbir gerçeğe dayanmayan sırf Çorum kamuoyunda sansasyon yaratmak amaçlı iftira ve suçlamalarda bulunduğunu dile getirdi.
Salim Uslu’yla geçtiğimiz günlerde Pankobirlik Genel Müdürü Taner Taşpınar ile birlikte Kooperatif tarafından Uğurludağ’a kurulacak çeltik fabrikası ve çeltik sertifikalı tohum üretme tesisi için yer tahsisi ve fabrikanın Çorum Uğurludağ’a kurulması için destek talebinde bulunmak ve yardımcı olunmasını istemek amacıyla görüşüldüğünü belirten Melendiz, Uslu’dan alınan destek ve girişimleri doğrultusunda Uğurludağ Belediyesi’nce kurulacak çeltik fabrikasına yer tahsisi yapıldığını vurguladı. Yapılan saygısızlık ve iftirayı kınadıklarını belirten İsmail Hakkı Melendiz, “Böyle bir açıklamanın Kooperatifimiz Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pehlivan tarafından yapılması Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulumuzu derinden üzmüştür. Sayın Vekilimiz Çorum’umuz ve Çorum çiftçimiz için bir şeyler yapmak üretmek için çalışmakta iken Başkanlık iftirası ve heveslileri olan Ahmet Pehlivan tarafından asılsız zan altında bırakılmaya çalışılmaktadır” dedi. Pehlivan tarafından kendisine ve yönetimine dair yapılan kooperatifin zarara uğratıldığı ve suç işlendiği yönündeki iddiaların da asılsız olduğunu belirten Melendiz, “bu iftira ve ithamların sebebinin 2013 yılı haziran ayında Kooperatif Yönetim Kurulunca Başkanlığa seçilmemdir. Kooperatif Yönetim Kuruluna Başkan seçilmem nedeniyle bu durumu hazmedememiş o tarihten itibaren sürekli Kooperatif işlerimizi baltalamaya, engel olmaya, yönetimi sıkıntıya sokup kooperatifin çalışmasını engellemeye çalışmıştır” diye konuştu.

İFTİRAYA PAPUÇ BIRAKMAYIZ
Melendiz, iftira ve yalanlara papuç bırakmayacaklarını, alınan kararların kayıtlı olduğunu ve kimseye verilemeyecek hesapları bulunmadığını belirterek, Kooperatif Yönetim Kurulu Üyeliği şartlarını kaybettiği yönündeki iddiaların da gerçek dışı olduğunu söyledi.
Kooperatifte zimmet çıktığı ve zarara uğrattıkları konusunun da gerçek dışı olduğunu ifade eden Melendiz, “Kooperatifçe mazot satışı yapılıp kar elde edilmesi zimmetse biz bu zimmet suçunu işlemeye devam edeceğiz. Yine Kooperatifin belirtilen borcu geçmişten gelen bir borç olup, Kooperatifimiz bilançoları incelendiğinde dönemimizde daha önceki döneme göre borçlarımızın daha azaldığı yıllardır zarar eden Kooperatifimizin kar ettiği görülecektir.” Diye konuştu.
Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Coşkun’un kendine makam yaptığı iddialarının da asılsız olduğunu söyleyen Melendiz, “iftiranın nedeni tamamen Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken tarafıma oy kullanmasıdır. Zira Alaca Satış Mağazamızın yapımına ilişkin kendi başkanlığı döneminde alınmış ve yapılmıştır. Makam odası yapıldığı iddia edilen merkez binamızda kullanılmayan ve yer kaplayan eski eşyalar Alaca Şubemize gönderilmiştir. Ahmet Pehlivan tarafından yapılan açıklama tamamen Ziraat Odası seçimleri hezimetini unutturmaya yönelik sansasyonel ifadelerdir. Hiçbir gerçeklik payı yoktur. İddialar yargıya taşınmış vaziyettedir” diye konuştu
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim