İyi Parti İl başkanı Bekir Özsaçmacı ve partililerin de hazır bulunduğu toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunuldu.

İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleri ile ilgili parti adaylarının ve seçim stratejilerinin belirlendiğini ifade etti.

Çorum’da biraz daha hızlı hareket etmek istediklerini anlatan Özsaçmacı, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı ve siyasi ayrışmalar nedeniyle girilecek seçimlerde daha çok siyasi söylem ve ülke güvenliği ile ilgili açıklamalar yapan bir kesim ve onun yandaşı gibi hareket eden bir zümre bulunduğunu anlatan Özsaçmacı, bu kesimin mesnetsiz ifadelerle İyi Parti’ye saldırdığını anlattı.

İktidar partisinin yaptığı açıklamalarla ortaya bir ittifak kelimesi çıkardığını dile getiren sekir Özsaçmacı, iktidar partisinin kendileri ile hareket eden diğer parti ile bir ardaya geldiğini ve buna da Cumhur ittifakı dediğini dile getirdi. yapılan açıklamalarda Bekadan söz edildiğini ancak yerel seçimler ile bekanın alakasının bulunmadığını anlatan Özsaçmacı, “Çorum’da beka sorunu olduğundan söz edenin zeka sorunu vardır” dedi.

Beka sorunundan söz etmek için önce Oslo’ya ardından kurulan çadır mahkemelere ve çözüm süreci adı altında verilen şehitlere bakılması gerektiğini ifade eden İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, bir Çorum milletvekilinin yaptığı açıklamada “Bunlar ihanet içinde olanlarla beraber” dediğini hatırlatarak, “Seçimlere yalan ve iftiralarla girecekseniz bizim de ona göre cevaplarımız olur. Bir partinin adayına babası üzerinden siyaset yapılarak algı oluşturulmak isteniyor bunu yapan o milletvekiline babanın sattığı tencerelerin altı patlak çıktı deriz. Biz millet diyoruz onlar zillet diyor. Bunlar halkı hor görüyor. İftira ve yalanlar devam ederse misli ile cevabını veririz. Sağcı ve solcu diyorlar sizin sağcılığınız solculuğunuz batsın. İyi Parti insan merkezli siyaset yapıyor” dedi.

Bekayı belediye başkan adayları üzerinden de sorgulayabileceklerini anlatan İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, başkan adaylarının “Yerel yönetim ve özerklik” konulu bir yazısı bulunduğunu ve bu özerklik ve beka dan söz eden dilin PKK dili olduğunu söyleyen Özsaçmacı, seçimlerde yezit gibi kazanmaktansa Hz. Hüseyin gibi kaybetmeyi tercih ederiz” dedi.

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Dr. bilgi Terlemezoğlu da konuşmasında Dodurga doğumlu olduğunu ve yüksek mühendis olduğunu ifade ederek, meslek hayatında hep büyük projelerde yer aldığını, Çorum için de uygulanabilecek projelerinin bulunduğunu anlattı.

Başkan seçilmesi halinde belediyenin gelirlerini boşa çıkaracak park, bahçe ya da kaldırımları tekrar tekrar yapmak gibi işlerde harcamayacaklarını anlatan Terlemezoğlu, Çorum’u daha iyi ve yaşanabilir bir hale getireceklerini dile getirdi.

Çorum’un pastadan gereken payı alamadığını ifade eden Terlemezoğlu, “Çorum değerli iş adamları ve esnafının da katkıları ile belirli bir yere kadar gelmiştir ancak sanayi artık tek başına ayakta duracak halde değil. Bilgi, teknoloji, tarım, madenler ve turizmi ayağa kaldırmamız lazım. Belediye bu noktada abilik yapmalıdır. Bu yerel seçimdir bu açıdan hizmet verecek insanlar tercih edilmelidir. Biz insanı insan olduğu için seviyoruz. Tüm kesimleri kucaklayacak bir çalışma içinde olacağız” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim