Selim Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuklara armağan ettiğinin altını çizerek, "Ülkemizin aydınlık yarınları olan çocuklarımızı, Cumhuriyetimizin ve demokrasinin yılmaz savunucuları olarak yetiştirmek bu noktada milli bir görevdir" dedi.

Öğrenci Andı'nın okullarda yeniden okutulmasını isteyen Selim Aydın, "Öğrenci Andı 2013 yılında tüm karşı çıkışlarımıza, tepkilerimize rağmen kaldırılmıştı. Öğrenci Andı’nın, mili şuura, milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda yeniden okullarda okutulması çok anlamlı olacaktır. Öğrenci Andı, her türlü siyasal görüşün, söylemin, ideolojinin üzerindedir. Öğrenci Andı, etnik ayrım içermediği gibi, Türk vatandaşlarında milli kimlik şuuruyla aidiyet duygusunu pekiştirmektedir. Öğrenci Andı’nın yeniden okullarda okutulması terör örgütlerine de moral ve motivasyon açısından darbe vuracaktır. Hükümeti bu konuda göreve çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Aydın'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Demokrasinin kök saldığı, milli iradenin vücut bulduğu, Türk milletinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasının, bağımsızlığımızın teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 98 yıl önce Ulu Önder Atatürk tarafından açılmıştır.

O tarihte topraklarımızın her metrekaresi yangın yeriydi. Son Osmanlı Mebusan Meclisi’nin Misak-ı Milli kararları almasının ardından 16 Mart 1920’de İstanbul işgal edilmiş, son Osmanlı Mebusan Meclisi kapatılmış, hatta bazı milletvekilleri sürgüne gönderilmişti. Tamamen düşman unsurların egemenliği söz konusuydu. İşte ülkenin içinde bulunduğu tüm olumsuz koşullara rağmen, Ulu Önder Atatürk ve yol arkadaşları; 23 Nisan 1920’de Milli Mücadelenin komuta karargahı ve yeni devletimizin temellerini oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak, egemenliğin anahtarını milletimize teslim etti.

Atamız 23 Nisan’ı aynı zamanda çocuklarımıza armağan etmiştir. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” diyen Atatürk, çocukların yetiştirilmesine büyük önem veriyordu. Ülkemizin aydınlık yarınları olan çocuklarımızı, Cumhuriyetimizin ve demokrasinin yılmaz savunucuları olarak yetiştirmek bu noktada milli bir görevdir.

Öğrenci Andı 2013 yılında tüm karşı çıkışlarımıza, tepkilerimize rağmen kaldırılmıştı. Öğrenci Andı’nın, mili şuura, milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda yeniden okullarda okutulması çok anlamlı olacaktır. Öğrenci Andı, her türlü siyasal görüşün, söylemin, ideolojinin üzerindedir. Öğrenci Andı, etnik ayrım içermediği gibi, Türk vatandaşlarında milli kimlik şuuruyla aidiyet duygusunu pekiştirmektedir. Öğrenci Andı’nın yeniden okullarda okutulması terör örgütlerine de moral ve motivasyon açısından darbe vuracaktır. Hükümeti bu konuda göreve çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim