AK Parti tarafından konunun sürekli ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirildiğini ve iktidarın devlet memurluğu tanımında değişiklik yaparak memur-işçi kavramının içini boşaltmaya çalıştığını söyleyen Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, “Kamu çalışanlarının iş güvencesi kırmızı çizgimizdir. Bu değişikliklerin yapılmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, Kamu-Sen’e bağlı sendikaların başkanları Sami Çam, Mehmet Fatih Gök, Necati Gül, Mustafa Ünlü ve sendika yöneticileri konuyla ilgili olarak ilk ziyareti MHP İl Başkanlığı’na yaptı. İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ve parti yöneticilerinin katıldığı ziyarette 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliklere getiren Selim Aydın, “Memur-işçi kavramının içinin boşaltılması yönünde 14 yıldır bir söylemleri olan iktidarla karşı karşıyayız. Bu konuda geçen yıl Ankara’da 50 bin kişinin katılımıyla bir miting düzenledik. Toplumda yanlış bir algı var. Devlet memurlarının iş garantisi olduğu yönünde. Halbuki suç işleyen 500’e yakın memur her yıl işten atılıyor. Yani zaten gerekli olduğunda bu sorun olmuyor. İş güvencesinin elimizden alınmasına yönelik çalışma manasız. Bu tür çalışmalar Yenikapı’da oluşan ruha da zarar veriyor. Devlet memuru, devletin güvencesidir. İktidarla gelen, iktidarla giden, parti memurluğuna karşıyız. Tüm kamu çalışanlarına iş güvencesinden taviz vermemeleri çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca siyasi partilerden de bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.
Kamu-Sen’e çalışanlarının haklarını sonuna kadar savunmaları nedeniyle teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP İl Başkanı Aras da kamu çalışanlarının taleplerini ilgili yerlere ileteceklerini söyledi.
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim