Ziyarette konuşan MHP il Başkanı Mehmet Akif Aras, Çorum’da esnaf ve esnaf kuruluşlarının yanında olmaya, onlara destek vermeye gayret gösterdiklerini belirtti.

2016 yılının esnaf için iyi geçmediğini belirten Aras, ülkenin geçirdiği buhranların esnafı da geriye götürdüğünü vurguladı. Özellikle son dönemde birçok işyerinin kapandığını anlatan Aras, esnafın umutsuzluğa düştüğünü kaydetti. Aras, 2016 yılının sonunda üç beş kişiye verilen KOSGEB kredisi için binlerce esnafın başvurusu ve izdihamının, aslında durumu da özetlediğini vurguladı.

2017 yılına esnafın umutla girmesi gerektiğini, 2017’nin esnafın kepenk kapattığı değil yüzünün güldüğü yıl olması gerektiğini dile getiren Aras, hükümetin esnafı desteklemesi ve önünü açması gerektiğini dile getirdi.

Mecliste yapılan Anayasa görüşmelerinin heyecanlı ve gerilimli geçtiğini anlatan Mehmet Akif Aras, Meclisin, Türkiye’nin ayak bağlarından kurtulması, sırtındaki kamburlardan uzaklaşması için devreye girdiğini vurguladı. Milletten ümidini kesenlerin, milli iradeye çıkan yolları tıkamak için olmadık yollara saptığını kaydeden Aras, “Kürsü işgalleri, kavga sahneleri, ucuz oyunlar, isnat ve iftiraya varan siyasi söylemler muhataplarını mahcup edecektir” dedi.

15 Temmuz’da tankların önüne yatan, tüfeklere göğsünü siper eden, darbeci uçaklara adeta pençe atan kahraman Türk milletinin, istikbalini ilgilendiren bir konuda görüşünü de beyan ederek, tercihini yapacağını anlatan Aras, “Uzlaşma, sorumluluk ruhuyla milli şuuru buluşturmuş siyasi bir vicdanda varlık bulur. Milli uzlaşma ihaneti gömer, ithamları söker. Türkiye abes siyaset mantığını elinin tersiyle itecek, hızını kesen ağırlıkları atacaktır.

Muhtemel kaos hazırlıklarını, kriz salgınlarını, anti demokratik arayış ve özlemleri milletçe göğüsleyip peşinen etkisizleştirmek zorundayız.

Çarşamba günü başlayacak ikinci tur görüşmelerinden sonra Anayasa değişikliği milletimizin önüne gelecektir. Türkiye kuşatmayı yaracak, sıkıştığı dar alandan çıkacaktır. Türk milleti birliğini, dirliğini ve bekasını koruyup geleceğe korkusuzca yürüyecektir” dedi.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin başta ülkede birlik ve beraberlik adına ortaya koyduğu siyasetten övgüyle bahsederek, İl Başkanı Mehmet Akif Aras ve parti teşkilatlarına çalışmalarında başarılar diledi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim