İYİ Parti İl ve İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Milletvekili adayı Arslan, Çorum genelinde işsizlik ve göç sorunu olduğunu, ilçelerde tarım ve hayvancılığın yok olma seviyesine geldiğini ve bu nedenle göç yaşandığını kaydetti.

AKP iktidarının, devletin ve hükümetin kendilerine verdiği yetkileri, vatandaşa karşı bir tehdit ve şantaj aracı olarak kullandığını belirterek, “Bu siyasi iktidar 24 Haziran akşamı sandıklardan hüsranla ayrılacak. Buna inancımız tam” dedi.

Erken seçimin ülkeye ihanet olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti’yi seçime sokmama stratejisi ile baskın seçim kararı aldığını ifade eden Arslan, 16 yıllık iktidarları döneminde AKP’nin ülke kaynaklarını yandaş müteahhitlere aktararak geleceğimizi betona gömdüğünü, üretmeyen ve borçlanarak büyüyen bir Türkiye yaratıldığını, gelinen noktada ekonominin çöktüğünü söyledi.

Büyüme rakamları yüzde 8’leri 9’ları gösterirken işsizliğin 10 milyonu geçtiğini ve AKP’nin popülist politikalarla Türkiye’yi ekonomik yönden büyük bir felakete getirdiğini vurgulayan Arslan, “Türkiye’de dış güçler istediği için döviz yükselmiyor, Türkiye’de dış güçler istediği için işsizlik artmıyor. Üretime, teknolojiye yatırım yapmak yerine inşaata yatırım yapmak suretiyle belki rakamlar üzerinde Türkiye’yi büyüttüler ama büyük bir felaketin kenarına getirdiler. Ülkede ekonomimiz iflas ettiği için döviz yükseliyor, döviz yükseldiği için ekonomimiz iflas etmiyor. Geçtiğimiz günlerde faizi 3 puan artıran iktidar bir hafta içinde yine artıracak. Faiz artırımı beraberinde enflasyonu getirecek. Zaten nefes almakta zorlanan halkımız her gün biraz daha ekonomik güçlüklerle pençeleşmek zorunda kalacak. Akaryakıta gelmesi gereken zamları bile ÖTV’den karşılıyorlar. Bu zamların tamamını 24 Haziran’dan sonra önümüze getirecekler” dedi.

AKP iktidarının seçim beyannamesinde hukukun üstünlüğü ve demokrasi vurgusu yapıldığını, 16 yıldır ülkede hukuku katlettiklerini ve demokrasiyi hiçe saydıklarını kendilerinin de itiraf ettiğini, 15 Temmuz darbe girişimi bahanesi ile ülkenin yazılı kurallarının tamamen askıya alınarak 2 yıldır OHAL ve KHK’lar ile ülke yönetmeye çalıştıklarını anlatan Fatih Mehmet Arslan, 20 yıl önce nüfusu 75 bine yaklaşan Sungurlu’nun bugün 40-45 bin seviyesine indiğini, ilçe halkının bu seçimde de AKP’ye destek vermesi halinde köy olma yolunda ilerleyeceğini, AKP’li vekillerin Sungurlu ve Çorum gibi bir derdi olmadığını kaydetti.

Meral Akşener ile İYİ Parti’nin bu iktidarın kimyasını bozduğunu söyleyen Arslan, 24 Haziran’da halkın sandığa giderek kararlılığını ortaya koyacağına inandığını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim