Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “trafik kazalarının önlenmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla birçok şehirde olduğu gibi Osmancık’ta da hayata geçen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) projesi çok kısa bir zamanda devreye giriyor.
Test çalışmaları tamamlanan sistemin bu ay içerisinde tamamen devreye girecek olması sebebi ile yazılı bir açıklama yapan Osmancık Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Bilal Karatağ, “Osmancık ilçemizde D100 Karayoluna kurulan TEDES projesi kapsamında vatandaşlarımız ve şoförlerimizin mağdur olmaması için hız limitlerinin artırılması lazım. Özellikle Dereboğazı Köprüsü ile Sanayi kavşağı arasında vatandaşlarımız ve sanayi esnafı çok mağdur olacaktır. Ankara’nın şehir içi geçişlerinde bile hız limiti 83 km.dir. Hız limitlerinin artırılması için gerekli altyapı çalışmalarının yapılması hususunda konuyu İlçe Trafik komisyonuna götüreceğim” dedi.
Başkan Karatağ, hız limitlerinin Gelgör Pirinç Fabrikası-Kamil Yolu arasında büyük araçlar için 70 km. küçük araçlar için 82 km. Kamil Yolu Kavşağı-Dereboğazı Köprüsü arasında büyük araçlar 60 km. küçük araçlar 70 km. Dereboğazı Köprüsü-Sanayi Kavşağı arasında ise büyük araçlar için 70 km. Küçük araçlar için 82 km. olmasını istiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim