Sağlık alanında Lisans Tamamlama Kılavuzu’nu yayımlayan YÖK, HİTÜ Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan Fizik, Kimya ve Biyoloji programlarıNa 2017 yılı için 40’ar kişilik lisans tamamlama kontenjanı açtı.

Üniversite’den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Bilindiği üzere, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun Geçici 69. maddesinde ‘Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerinde ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu iş birliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.’ hükmü bulunmaktadır.

Söz konusu hüküm uyarınca; YÖK, Sağlık alanında Lisans Tamamlama kılavuzunu ve kontenjanlarını yayımladı. Kılavuzda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan Fizik, Kimya ve Biyoloji programlarımıza 2017 yılı için 40’ar kişilik lisans tamamlama kontenjanı verilmiştir.”

Açıklamada ayrıca başvuru ve tercih işlemlerinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın resmî internet sitesi üzerinden, 24 Temmuz - 04 Ağustos tarihleri arasında, saat 14:00 ile 17:00 aralığında e-Devlet aracığıyla yapılacağı da belirtildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim