İlk kez düzenlenecek olan sempozyumun amacının Antropoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi alanlarında disiplinler arası çalışma anlayışına sahip bilim insanlarının biraraya gelerek çalışmaları ve alanlarındaki son gelişmeleri hakkında fikir alışverişi yapılabilecek bir ortam oluşturmak olduğu belirtildi.

Onur Kurulu’nda Vali Necmeddin Kılıç, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Belediye Başkanı Zeki Gül’ün yer aldığı sempozyumun açılışı bugün 09.30’da Hitit Üniversitesi Çorum Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda yapılacak.

Düzenleme Kurulu’nda Asuman Çırak, Ayşegül Şarbak, Ersin Çelikbaş, Esra Keskin, Mustafa Tolga Çırak, Ömer Faruk Akmeşe, Özlem Sir Gavaz, Şahin Yıldırım ve Vahdet Özkocak’ın yer aldığı sempozyumda iki gün içerisinde çeşitli konularda MYO Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda 12 ve Prof. Dr. Ahmet Samsunlu dersliğinde ise 6 olmak üzere toplam 18 oturum gerçekleştirilecek. Sempozyumun kapanışı ise yarın saat 17.00’de gerçekleştirilecek.

Bilim Kurulu’nda Hitit Üniversitesi’nden yerli ve yabancı bir çok üniversiteye kadar çok saygın bilim insanlarının da yer aldığı sempozyumda işlenecek konular ise şu şekilde açıklandı:

“ANTROPOLOJİ: Paleoantropoloji, Fiziki Antropoloji, Sosyal Antropoloji, Adli Antropoloji, Paleontoloji, Geometrik Morfometri, Anatomi, Biyoloji, Genetik ve Antik DNA; ARKEOLOJİ: Prehistorya, Protohistorya, Klasik Arkeoloji, Arkeometri, Anadolu Arkeolojisi, Zooarkeoloji, Arkeobotani, Etnoarkeoloji, Nümismatik ve Müzecilik; SANAT TARİHİ: Prehistorik Sanat, Anadolu Öncesi Türk Sanatı, Anadolu Selçuklu Sanatı, Osmanlı İmp. Sanatı, Bizans Sanatı, Türk-İslam Sanatı, Avrupa Sanatı ve Modern Sanat”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim