Rektörlük Senato Salonu’nda dün yapılan basın toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve HİTÜ Genel Sekreteri Erdal Kınık’ın yanı sıra bazı akademisyenler ile Kadın Kültür ve Sanat Merkezi yöneticileri katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Rektör Reha Metin Alkan, 3 yıldır başarıyla uyguladıkları “Çocuk Üniversitesi” projesinden sonra şimdi de “Anne Üniversitesi”ni hayata geçireceklerini belirterek, “Çünkü bir ailenin, bir toplumun şekillenmesinde temel unsur annelerdir. Bu nedenle anne ve anne adaylarımıza üniversite havasını yaşatmak, onlara belirli konularda eğitimler vermek üzere yaklaşık 10 günlük bir projeyi uygulamaya sokacağız.” dedi.

Anne Üniversitesi’nin 22 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında düzenleneceğini bildiren Rektör Alkan, “3-8 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden ön kayıtlarımız, 9-15 Ekim tarihleri arasında ise HİTİTSEM’e kişisel başvuruları kabul edeceğiz. 22 Ekim – 2 Kasım arasında, hafta içi günde 4 saatten 34 saatlik bir program plânladık. Anne Üniversitesi’nin katılımcılarından 100 TL. gibi sembolik bir ücret alacağız. Bu projede 35 hocamız, gönüllülük esasına göre hiçbir ücret almadan eğitim verecekler. Projenin sonunda kep atma ve diploma törenimiz de olacak.” diye konuştu.

CANDAN: “ÜNİVERSİTE, ŞEHRİMİZE DEĞER KATMAYI SÜRDÜRÜYOR”

Daha sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise Hitit Üniversitesi’nin Çorum’a değer katmaya devam ettiğini belirterek, “Üniversitemiz, şehrimizin çıtasını yükseltiyor. Bunu, göğsümüz kabararak izliyoruz. Bu başarıda emeği olan başta Rektörümüz olmak üzere tüm akademisyenlerimizi kutluyorum.” dedi.

Çorum Belediyesi’nin “öğrenci dostu” bir belediye olduğunu vurgulayan Turhan Candan, “Tüm eğitim kurumlarıyla işbirliği içerisinde ortak projelere imza atıyoruz. Bu şehirde daha rahat bir yaşam için dokunulmayan noktalara ulaşmaya gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda son olarak Anne Üniversitesi projesine katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

60 KİŞİLİK KONTENJAN

Toplantıda son olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Anne Üniversitesi’nin detayları hakkında bilgi sundu.

Tüm anne ve anne adaylarının katılabileceği projede 60 kişilik bir kontenjan ayrıldığını vurgulayan Nurcan Baykam, talebin bu sayıyı aşması durumunda kur’a yöntemine başvuracaklarını söyledi.

Rektör Yardımcısı Baykam, Anne Üniversitesi’nde “Aile İçi İletişim”, “Kadın Sağlığı”, “Medya Okuryazarlığı”, “Finansal Okuyazarlık”, “Bağımlılıkla Mücadele”, “Çocuk İstismarı”, “Ev Kazaları”, “Geri Dönüşüm ve Tasarruf” ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” gibi farklı konularda eğitim verileceğini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim