Rektör Alkan geçtiğimiz günlerde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü/ Elektronik Teknolojisi Programı öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bu konuyu ele aldı.

Reha Metin Alkan, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki ara elemanı günün teknolojileri ve bilgilerine sahip olarak iş dünyası ile birlikte yetiştirmek amacıyla yürütülen bu uygulama kapsamında, meslek yüksekokullarında 4 dönem üzerinden verilen eğitimlerin 3 döneminin okulda teorik ve pratik eğitim, 1 dönemin ise işletmelerde uygulamalı eğitim olarak düzenlendiğine dikkat çekti.

Bu amaç doğrultusunda, Üniversite’ye bağlı meslek yüksekokulları, programlarını günümüz şartlarına uyarlayarak öncelikli olarak sanayi, hizmet, gıda ve turizm sektörlerine nitelikli ara elaman kazandırmak amacıyla 3+1 eğitim modelini uygulama çalışmalarına başlandığını kaydeden Rektör Alkan, “Benzer şekilde, Mühendislik Fakültesinde de öğrencilerin uygulama kabiliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla 7+1 modelinin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin son dönemlerini işletmelerde, Ar-Ge ve Teknoloji merkezlerinde geçirerek ‘Uygulamalı Mühendislik Eğitimi’ almaları sağlanacaktır.” dedi.

Kısa bir süre önce YEDAŞ İl Koordinatörlüğü ile görüşmeler yapıldığını ve çalışmaların başladığını belirten Prof. Dr. Alkan, bu ve benzeri işbirlikleri sayesinde günün koşullarına göre ve günün teknolojisini görerek yetişen öğrencilerin iş bulma imkânının kolaylaşacağını ve daha kolay kariyer plânlaması yapabileceklerini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim