Rektörlük’ten verilen bilgiye göre İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kursu Uzaktan Eğitim Derslerini tamamlayan kursiyerler, Örgün Eğitim Derslerine 18 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla sabah ve akşam guruplarının katılımı ile başladılar.

Üniversite’den konuya ilişkin yapılan açıklama aynen şöyle:

“Hitit Üniversitesi bünyesinde yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamaları hız kesmeden devam ediyor. 2015 yılı Mart ayında tüm birimlere (21 Birim) İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı görevlendirmeleri yapılmış olup, Uzmanlarımız tüm birimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği personel eğitimleri, risk analiz cetvelleri vb. uygulamaların yapılmasını sağlamışlardır. Koordinatörlüğümüz bünyesinde birimlerimizde görevlendirilen İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları ile düzenli olarak 3 ayda bir bilgilendirme, fikir alış-verişi ve değerlendirme toplantıları yapılmaktadır. Bu bağlamda 20.06.2016 tarihinde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın da katılımı ile İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlük toplantımız gerçekleşmiş olup, ilerleyen zamanlarda yapılacak faaliyetler, muhtemel sıkıntılar ve sorunlar hakkında ne yapılacağı görüşüldü.

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğümüzün bilgisi dâhilinde tüm Alt Birimlerde oluşturulan İş Sağlığı ve Güvenliği Birim Alt Kurullarının toplantıları düzenli olarak 2 ayda bir yapılmaktadır. Yılda bir kez toplanan Üst Kurul Üyelerine de İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğümüz, yıl içinde yapılan uygulama ve faaliyetler hakkında bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim