Törende Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK üyeleri ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve HİTÜ senato üyeleri, üniversitelerin rektör ve senato üyeleri ile öğretim üyesi ve öğrenci temsilcileri de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki törende konuşan Erdoğan; “Dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasına girmek istiyoruz. Ancak bu sayede ekonomik ve sosyal refah düzeyimizi gerçek manada yükseltebiliriz. Bunun için verimliliği ve rekabet gücünü yükseltecek projelere destek vereceğiz” dedi.

Erdoğan konuşmasında paralel eğitim sistemlerine müsaade edilmeyeceğini, önümüzdeki yıldan itibaren burs ücretlerinin artacağı, geleceğin savaşlarının siber silahlarla gerçekleşeceğini, Türkiye’nin her alanda çağı yakalamak ve ötesine geçmek için önce dijital dönüşümünü tamamlamak zorunda olduğunu, teknolojide geri kalan ülkenin bilimde ve sanayide hedeflerine ulaşması mümkün olmadığını dile getirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim