Emre Demir ve Bedreddin Ali Akça, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı’ndan Arş. Gör. Serhat Hayme ve Doç. Dr. Serdal Kenan Köse ile birlikte bir yılı aşkın bir sürede yaklaşık 8000 satır kod yazılarak araştırmacılar için bilimsel çalışmalarında kullanmaları gereken denek sayısını hesaplayan “Örneklem (Sample Size Calculator)” isimli tamamen yerli bir Android mobil uygulaması geliştirdiler.

HİTÜ’lü öğretim elemanları, Biyoistatistik Derneği ve Sanko Üniversitesi tarafından düzenlenen III. Uluslararası ve XX. Ulusal Biyoistatistik Kongresinde sözlü sunum kategorisinde, “En İyi 3. Araştırma Ödülü”ne layık görüldüler.

Emre Demir ve Bedreddin Ali Akça söz konusu ödülü, Biyoistatistik Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Kadir Sümbüloğlu ve Biyoistatistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdem Karabulut’un elinden aldılar.

Geliştirdikleri mobil uygulamanın, uluslararası araştırmacılar tarafından kullanılacak bir kaliteye sahip olduğunu belirten Demir ve Akça, test işlemi bittikten sonra yakın bir zamanda Android işletim sistemine sahip cep telefonlarında Google Play içerisinden indirilerek Türkçe ve İngilizce dillerinde kullanılabileceğini söylediler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim