Konu ile ilgili HİTÜ’den yapılan açıklamada, tüm eğitim birimlerindeki öğrenci işlerinde çalışan idari personelin yakın irtibat içerisinde olduğu iç ve dış paydaşlar ile olumlu iletişim kurmaları ve iş süreçlerini zamanında ve doğru bir şekilde gerçekleştirmelerinin, üniversitedeki eğitim-öğretim sürecinde kaliteyi arttıran en önemli etkenlerin başında geldiği belirtilerek personelin öğrenci ve veli iletişimini doğru ve arzu edilen şekilde gerçekleştirmeleri, güncel mevzuatı takip edip iş ve işlemleri buna göre tesis edebilmeleri, hizmet sunumunda memnuniyeti ön planda tutmaları, çalıştığı kurumda görevini mutlu ve huzurlu bir şekilde yerine getirmelerinin önemli olduğu kaydedildi.

Bu düşünceden hareketle, eğitim birimlerinin öğrenci işleri biriminde çalışan tüm personele yönelik olarak “Öğrenci İşlerinde İş Süreçleri ve İletişim” konulu eğitim verildiğinin belirtildiği açıklamada; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Genel Sekreter Erdal Kanık’ın katılımı ile başlayan eğitim programının, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak’ın sunumunu ile devam ettiği belirtildi.

Eğitimde; Öğrenci İşleri Biriminde İletişim, Öğrenci İşlemleri, Eğitim-Öğretim ve Müfredat İşlemleri, Yönetmelik, Yönerge ve Mevzuat Uygulamaları ve İş Süreçlerinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri konuları detaylı bir şekilde ele alınırken, birimlerden eğitime katılan personel ile vaka analizi yöntemiyle birçok önemli konuda bilgi paylaşımı ile birimler arasındaki uygulama birlikteliği sağlanmaya çalışıldı.

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim