Çorum’daki üniversite öğrenimi sırasında Ülkü Ocakları teşkilatında yıllarca görev yapan Babacan, mezun olduktan sonra astsubay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde göreve başladı. Yozgatlı Astsubay Sinan Babacan, Van’ın Çatak İlçesi’nde el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu geçtiğimiz Cuma günü şehit oldu. Çorum’dan çok sayıda kişi de şehit astsubay Babacan için sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarından taziye mesajı yayınladı.

9 aylık evli ve eşi hamile olan Sinan Babacan’ın şehit olması memleketi gibi Çorum’da da büyük üzüntü yarattı. Şehit Astsubay Sinan Babacan, baba ocağı Yozgat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Astsubay Babacan Cumartesi günü Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı. Babacan namazın ardından Ülke Mezarlığı’na defnedildi. Şehidin 9 ay önce Nur Babacan ile evlenerek hayatlarını birleştirdiği ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.

Şehidin annesi Fadime ve babası Ahmet Babacan cenaze namazı sırasında göz yaşlarına boğuldu. Eşi Nur Babacan ise dik duruşu ve sözleri ile cenazeye katılanlara güç verdi. Nur Babacan şehit karısı olduğunu belirterek, “Ben Sinan Babacan’ın karısıyım. Ben bir şehit eşiyim. Ağlamayacağım. Ben bir şehit eşiyim. Teröristlerin kökünü kurutacağız. Şerefsizleri bitireceğiz. Dimdik ayaktayız. Sizi sevindirmeyeceğiz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim