Dünyadaki yaklaşık 25.000 yükseköğretim kurumu arasında ilk 2.500’ünün sıralandığı URAP listesinde Hitit Üniversitesi, 2342. sırada yer aldı.

Üniversitelerimizin kendi performanslarını dünyanın önde gelen üniversiteleriyle karşılaştırabilmelerine yardımcı olmayı hedefleyen URAP sıralamalarında yayın sayısı (%21), atıf sayısı (%21), toplam bilimsel doküman sayısı (%10), toplam yayın etkisi (%18), toplam atıf etkisi (%15) ve uluslararası işbirliği (%15) şeklinde 6 akademik üretkenlik göstergesi kullanıldı.

HİTÜ böylece, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2017 sonuçlarına göre 164 üniversite arasında 64. ve GreenMetric 2016 Dünya Üniversiteleri Sıralaması sonuçlarına göre ise Türkiye’den katılan devlet üniversiteleri arasında 3. sırada bulunmasının ardından, yaklaşık 25.000 yükseköğretim kurumu arasında ilk 2.500 içerisinde yer alalarak önemli bir başarıya imza attı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, sıralama sonuçlarıyla ilgili memnuniyetini ifade ederek, “Tüm dünyadaki yükseköğretim kurumlarının yaklaşık yüzde 10’una denk gelen bir dilimde henüz 10 yaşında olan üniversitemizin yer alması, önemli bir başarıdır. Bu başarıya doğru yöntemle, motivasyon ve güvene dayalı çalışma prensibiyle yılmadan, bıkmadan, usanmadan yapılan yoğun çalışmalarımızın sonucunda ulaştığımızı görmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Daha iyisini başarabileceğimize olan inancımızı korumamız ve ekip çalışmamızı devam ettirmemiz, tüm paydaşlarımızın üzerine düşeni şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yapması halinde dünyadaki yaklaşık 25.000 üniversite içerisinde ilk 1.000 üniversite arasına girmememiz için hiçbir sebep bulunmamaktadır. Üniversitemizin sahip olduğu büyük bilgi birikimi, güçlü akademik kadromuz, hemen her gün bir yenisi eklenen fiziki altyapımız ile birlikte Hükümetimizin üniversitelerimize vermiş olduğu büyük destekler sonucunda 2023 hedeflerimize çok daha önce ulaşacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim