Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO), Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, turizm sektörünün kalbi olan Antalya’nın Belek ilçesinde faaliyet gösteren Calista Luxury Resort Hotel’de uygulamalı eğitim aldıkları programa 30 Ocak 2017 itibariyle başladılar. Uygulamalı eğitime başlayan öğrencileri Otel İnsan Kaynakları Müdiresi Özgül Ekmekçi karşıladı. Karşılama sonrasında öğrencilere otel departmanlarının tanıtımı yapılarak çalışacakları departmanlar belirlendi ve çalışma çizelgeleri hazırlandı.

Eğitim kapsamında otelin yiyecek içecek – kat hizmetleri ve mutfak departmanında çalışan öğrenciler, sabah ve akşam vardiyalarında departman şefleri eşliğinde uygulamalı eğitim ve yabancı konuklarla yüz yüze iletişim kurma fırsatı buldular. Öğrenciler, gerçekleştirilen bu eğitim programının kendileri için çok faydalı olduğunu, sektör ve çalışma şartlarını yakından izleme fırsatı bulduklarını, turizm sektöründeki en önemli temel yapı taşlarından birinin yabancı dil bilgisi olduğunun farkına vardıklarını ifade ettiler.

Program hakkında konuşan Hitit Üniversitesi SBMYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, kendilerine üniversite ve sektör dayanışması kapsamında böyle bir işbaşı eğitimi fırsatı sunulduğu için Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, SBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık'a, Calista Luxury Resort Hotel Genel Müdürü Ali Kızıldağ ve İnsan Kaynakları Müdiresi Özgül Ekmekçi başta olmak üzere diğer tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkürlerini sundular.

Uygulanan eğitim programını değerlendiren otel yöneticileri ise; kış döneminde bu uygulamanın n ardından ikincisinin de Hitit Üniversitesi SBMYO ile gerçekleştirildiğini, programın tüm turizm eğitimi veren kurumlarda uygulanması gerektiğini belirttiler. Bu uygulamayla birlikte Hitit Üniversitesi SBMYO'nun diğer üniversitelere de örnek olarak turizm sektöründe öncülük edebileceği belirtildi. Ayrıca yaz döneminde staj veya işbaşı eğitiminde misafir yoğunluğundan dolayı öğrencilerle yeterince ilgilenemediklerini söyleyen yöneticiler, kış aylarında gerçekleşen bu eğitim sayesinde öğrencilerin yaz aylarında otele staj için geldiklerinde, oteli ve yöneticilerini daha iyi tanıyacakları için uyum sürecinin çabuk aşılacağını belirttiler.

İşbaşı eğitim programının son günü 8 Şubat 2017 tarihinde öğrencilere programa katılımlarından dolayı sertifika takdimi yapıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim