Bu bağlamda, Türkiye'de ilk kez 2003 yılında başlayan Avrupa Birliği'nin (AB) eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan ERASMUS+ Programı ile çok sayıda öğrenci ve akademik personel yurtdışında eğitim alma şansı yakaladı.
Türkiye’nin yurtdışı karnesinde, ortaya çıkan gelişmeler noktasında, Avrupa Komisyonu istatistiklerine göre; ülkemiz, İspanya, Almanya, Fransa ve İtalya'dan sonra Erasmus programı kapsamında öğrenim amaçlı en çok öğrenci gönderen 5'inci, en çok akademik personel gönderen 3'üncü ülke durumuna geldi.
Türkiye'den son yıllarda ortalama 14 bin öğrenci Erasmus Programına katılarak yurtdışı deneyimine sahip oldu. Ayrıca, Türkiye'ye ilk sırada Almanya, Polonya, Fransa, Hollanda ve İtalya olmak üzere yılda ortalama 6 bin öğrenci geliyor. Öğrenciler gittikleri ülke kategorilerine göre 300-600 € arasında değişen miktarlarda karşılıksız mali destek alıyorlar.
Hitit Üniversitesi, uluslararasılaşmayı 21. yüzyılın gerçeği olarak algılarken, 2007 yılından bu yana 14 farklı ülkedeki 28 farklı yükseköğretim kurumundan 64 bölüm ile yapılmış Erasmus anlaşmaları ile toplam 243 öğrenciye Avrupa üniversitelerinde öğrenim görme ve staj yapma fırsatını sundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim