Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret eden Elise S. Zevitz, Paige C. Dabney ve Abrar Ahmed, Hitit Üniversitesi bünyesinde pek çok çalışmayı yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek üniversite ile ilk irtibatlarından Çorum’a gelmelerine kadar geçen süreçte son derece ilgili davranıldığını belirtti.

HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı da tam zamanlı olarak çalışmak üzere yeni göreve başlayan 3 yabancı uyruklu öğretim elemanının HİTİTSEM’de düzenlenen ve yeni dönemde planlanan birçok eğitimde görev alacaklarını belirterek göreve başlayan öğretim elemanlarının dünyanın her yerinde geçerli eğitmen belgesi olan TEFL (Teaching English as a Foreign Language) sertifikasına sahip olduğunu ve tüm öğretim üyelerinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından onaylı olarak çalıştıklarını dile getirdi. Üniversite ile çalışmak için çok sayıda başvurunun bulunduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Başcı, özgeçmişlerine ve online yapılan görüşmelere göre bu eğitmenler ile çalışılmaya karar verdiklerini ifade ederek, öğretim görevlilerinin toplamda 6 ay süren inceleme, yazışma ve resmi süreçler neticesinde Çorum’a gelerek çalışmaya başladıklarını vurguladı. Başçı, yeni göreve başlayan eğitmenler ile HİTİTSEM’de düzenlenecek eğitimlerin sırasıyla; İngilizce konuşma sınıfları, Genel İngilizce eğitimleri, Erasmus + öğrencilerinin eğitimleri, Mühendislik Fakültesi Akredite olan bölümlerin eğitimleri, Makale redaksiyon ve kontrol hizmeti (proofreading),TOEFL ve IELTS Sınavlarına hazırlık eğitimleri, Akademik makale yazımı eğitimleri olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Alkan ise HİTİTSEM’de çalışan hocaların sayısının 4’e yükseldiğini belirterek Üniversitede toplam 13 adet yabancı uyruklu öğretim elemanı olduğunu, yapılan çalışmaların öğrencilerin ve akademik personelin yabancı dil kullanma becerilerinin artırılması için önemli bir adım olacağını dile getiren Prof. Dr. Alkan, Yrd. Doç. Dr. Başcı’ya ve merkez bünyesinde kursları veren tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim