Toplantıda, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Şat, akademisyenler, Engelli Öğrenci Birimi Temsilcileri ve engelli öğrenciler katıldı.
Engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak; ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan ve haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkân verme amacı güden Hitit Üniversitesi bu kapsamda; engellilerin yaşadığı sorunların ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin ortaya konulduğu toplantıda, modern yaşamın koşuşturmasında toplumun dikkatini engellilerin yaşam mücadelesine çekerek farkındalık oluşturmak istedi.
Görüşmede, engelli öğrencilerin sorunlarından ve beklentilerinden bahsedilerek Engelli Öğrenci Birimi temsilcileri ile engellilerin yaşadığı sorunlara ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.
Aynı zamanda Hitit Üniversitesi Yapı İşleri ve Daire Başkanlığı tarafından engelli bireylerin her alandan özgürce ve rahatça yararlanabilmesine yönelik yapılabilecek fiziki alanlar hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca, engelli bireylerin önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılmasıyla bu anlamlı günün toplumsal duyarlılığı ve sorumluluğu arttırması temenni edildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim