Hitit Üniversitesi ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı işbirliği sonucunda kazandırılan F-4 Fantom uçağı HÜBTUAM (Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi) bahçesinde sergilenmeye başladı.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinden çıkarılan F-4 Fantom (Hayalet) uçağı, halkın Hava Kuvvetleri konusunda farkındalık oluşturması amacıyla sergiye açıldı. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da Havacılıkta Yer Hizmetleri Programı öğrencileri ile birlikte F-4 Fantom uçağını inceledi.
Çağın gerektirdiği eğitim-öğretim yaklaşımlarını göz önünde tutarak, istihdam odaklı yeni programlar açmayı çok önemsediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, dünyadaki teknolojik gelişmelere bağlı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde hareketliliğin arttığını ve bu bağlamda havacılık sektörünün de ön plana çıktığına dikkat çekerek büyük bir istihdam alanına sahip olan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi programını açtıklarını hatırlattı.
Hava ulaşımının son dönemlerde hız kazandığı ve uçuşlardaki doluluğun her geçen gün daha da arttığını söyleyerek yeni ortaya çıkan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programı’nda yüzde 100 doluluğa ulaşıldığını anlatan Alkan, program mezunlarına önemli bir ihtiyacın olduğunu ve ilerleyen dönemlerde ihtiyacın giderek artacağını, mezunlarının da havacılık sektörüne büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim