Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Prof. Dr. Nurcan Baykam, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak ile birlikte Amasya Üniversitesi’ni ziyaret ederek bazı incelemelerde bulundu.
İlk olarak Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ı makamında ziyaret eden Alkan, Amasya Üniversitesi gibi yeni kurulan bölge üniversitelerinin güçlü yanlarını bir araya getirerek hareket etmenin önemini ve yararlı olduğunu vurgulayarak, 1974’te Eğitim Enstitüsü ile temeli atılan ve 42 yıllık geçmişe sahip olan Amasya tecrübesinden yararlanılarak oluşturulan işbirliği neticesinde iki yıl içerisinde 1000’e yakın öğrencilerinin formasyon eğitimi aldığını kaydetti.
Üniversitelerin güçlü taraflarının bir araya getirilmesinin ve birbirine vereceği katkının büyük önem arz ettiğini ifade eden Rektör Alkan, bu çerçevede iki üniversite arasında ortak lisansüstü çalışmalarının yürütülmekte olduğunu ve bundan sonra da bu tür işbirliklerinin artarak devam edeceğini belirtti. Alkan, bu kapsamda Türk Dili ve Edebiyatı Ortak Yüksek Lisans Programı’nın açılması için çalışmalara başlandığını sözlerine ekledi.
Amasya Üniversitesi’nin pek çok alanda olduğu gibi uzaktan eğitim konusunda da atılımlar yaptığına dikkat çeken Rektör Alkan, teknolojinin gelişimine bağlı olarak eğitim sistemlerinin de değiştiğini ve bu anlamda insanların mekandan bağımsız olarak eğitim alarak kişisel gelişimlerini sürdürebilmeleri adına kurulan uzaktan eğitim merkezlerinin oldukça önemli olduğunu dile getirdi.
Hitit ve Amasya Üniversitesi’nin en başından beri işbirliği içerisinde hareket ettiğini ve Amasya Üniversitesi’nde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyen Alkan, 5 yıllık süre içerisinde Amasya’da başarılı projelere imza atıldığının altını çizerek “elde edilen başarı tablosunda Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay’ın ve ekibinin muazzam katkı ve destekleri var. Yapılan çalışmalar güçlü Amasya, güçlü Çorum, güçlü Türkiye demektir. İki üniversite arasından yakalanan sinerji ile bölgesel olarak da büyük kalkınmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.
Alkan, oluşturulan işbirliği çerçevesinde vermiş olduğu destekler ve sağlamış olduğu katkılardan dolayı başta Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek ortak çalışmaların bundan sonra da artarak devam etmesini temenni etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ise iki üniversitenin yükseköğretim serüvenleri, hitap ettikleri öğrenci kitlesi, illerin kurulduğu bölgedeki sosyo-kültürel ve ekonomik yapının birleriyle özdeş olduğunu söyledi.
Bu özdeşliğin ortak anlayışla hareket etmeyi kolaylaştırdığını ifade eden Rektör Orbay; yeni bir program açarken tüm bölgenin ihtiyacı göz önünde bulundurularak iş dünyasının istediği istihdam odaklı programlarlar açtıklarını ifade etti. Hitit Üniversitesi ve bölgedeki diğer üniversitelerle işbirliğini ve görüş alışverişlerini önemsediklerini dile getiren Orbay, bu kapsamda Hitit’te BESYO bölümünde ortak lisansüstü programının hayata geçirildiğini, kısa süre içinde de YÖK onayıyla Türk Dili ve Edebiyatı alanında lisansüstü programının hayata geçirileceğini bildirdi.
Her iki üniversitenin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra AR-GE faaliyetlerini de odağına aldığını belirten Orbay, özellikle temel bilimlerdeki ve sağlık bilimlerindeki öğretim elemanlarının işbirliği yaparak ortak proje ve ortak laboratuvar kullanımı noktasında da kısa süre içerisinde önemli bir katma değerin ortaya çıkacağına inandığını ifade etti.
Ziyaret sonrasında Rektör Orbay, Rektör Alkan ve beraberindeki heyet akademik birimler ile yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulunarak öğrencilerle sohbet etti.




(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim