Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ve Çorum Ticaret Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın saha incelemeleri sonucu yapılacak olan cami inşaatının yeri belirlenerek cami projesinin başlanılmasına karar verildi. Ayrıca Kuzey Kampüsü’ndeki inşaatlar da gezilerek bilgi alındı.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Hükümet olarak gerekli bütçeyi sıkıntısız bir şekilde gönderdiklerini, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in üniversitenin Kuzey Kampüsü’ne yapılacak olan camiye verecekleri katkılar için de ayrıca teşekkür ederek Çorumlu hayırseverlerin de çok büyük destekler vereceğine inandığını belirtti. Caminin kısa sürede hızla tamamlanarak hizmete gireceğini sözlerine ekleyen Ceylan, çalışmalarından dolayı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
Rektör Alkan ise Kuzey Kampüsü’ne yapılacak olan caminin yapımında sağlayacakları desteklerden ötürü Milletvekili Ceylan’a ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkür etti. Prof. Dr. Alkan, üniversite camisinin yaklaşık 3 bin kişilik bir kapasiteye sahip olacağını ifade eden Alkan, üniversite gençliğine yakışır, modern ve fonksiyonel bir caminin yapılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını ve caminin şimdiden hayırlı olması dileklerinde bulundu.






(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim