Hitit Üniversitesi, her alanda olduğu gibi insan kaynakları bakımından da özellikle son yıllarda hızlı bir şekilde büyümesini ve gelişimini sürdürüyor. Bu büyüme süreci kapsamında 580 akademik ve 335 de idari personel olmak üzere bugün itibariyle Hitit Üniversitesi toplamda 915 personel sayısına ulaştı.
Personel sayısındaki yaşanan bu hızlı gelişmeler karşısında çalışan üniversite personelinin konut ihtiyacını ekonomik bir şekilde çözmek amacı ile Hitit üniversitesi Rektörlüğü de bir çalışma başlattı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın, T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile yapılan görüşmeler sonucunda konut projesinin hayata geçirilmesi hususunda somut adımlar atıldı.
Bu kapsamda konut talebine yönelik yapılan ön çalışmalar sonucu 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere üniversite personeli tarafından toplam 289 adet konut talebinde bulunuldu. Diğer taraftan konut alanı olabilecek arazi hakkında araştırmalar yapılarak, Kuzey Kampüs bölgesine yakın bir mesafede tespit edilen mülkiyeti hazineye ait ve yeterli büyüklükteki bir taşınmazın uygun olabileceği kanaatine varıldı.
Yapılan bu çalışmalar sonunda elde edilen veriler ve öneriler TOKİ’ye sunuldu. TOKİ’nin değerlendirme sonucu beklenilmekte olup, sürecin hızlandırılması ve olumlu olarak sonuçlandırılması için gerekli girişimler devam ediyor.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim