Hitit Üniversitesi’nin her geçen gün nicelik ve nitelik olarak gelişerek zenginleşmeye devam eden kütüphanesinde aktif kullanıcı sayısı ile kitap sayısının arttığı bildirildi.
Hitit Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada yükseköğretimin vazgeçilmez bir parçası olarak kabul edilen kütüphanelerin, üniversitelerin gelişimindeki rolünün yadsınamaz olduğu, üniversitelerin kalbi olarak nitelendirilen kütüphanelerin gerek eğitim-öğretim gerekse bilimsel araştırmalar için vazgeçilmez bir unsur olduğu vurgulandı.
Bu kapsamda üniversitelerin amaçlarını ve faaliyetlerini yerine getirme noktasında büyük bir öneme sahip, en etkin birim olan kütüphanelerin, öğrenci ve öğretim elemanlarının her türlü eğitim ve araştırma faaliyetlerini destekleyecek hizmet ve olanaklara sahip olmasının gerektiği belirtilen açıklamada “Bu nedenle üniversite kütüphanelerinin etkili ve kaliteli bir şekilde hizmet verebilmesi için yapılacak olan tüm çalışmalar, kullanıcıların gereksinimleri doğrultusunda ve üniversitenin stratejik hedefleri ile uyumlu olarak gerçekleştirilmelidir” denildi.
Bu bilinçten hareketle Hitit Üniversitesi’nde öğrenci ile öğretim elemanların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak kütüphanenin sürekli geliştirildiği, güncen yayınların zenginliği artırdığı ifade edilen açıklamada bugün itibariyle kütüphanede 87 bin 733’ü basılı kitap, 155 bin 966’sı e-kitap olmak üzere basılı ve elektronik kitap sayısını 240 bini geçtiği, bunlara ilave olarak Bin 177 adet basılı dergi, 43 bin 700 adet e-dergi, Bin 460 adet görsel–işitsel materyal (CD, DVD vb) ile de çağın gereklerine uygun en güncel ve etkin bilgilere kolayca ulaşılabildiği açıklandı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Tüm dünyada kullanımı her geçen gün daha da yaygınlaşan elektronik kitaplar ile içerisinde milyonlarca dergi, tez, makale ve akademik çalışmaların da yer aldığı sayısı 50’ye ulaşan veri tabanlarımıza sadece Kütüphanelerimizden değil, internet bağlantısı bulunan her yerden rahatlıkla erişim sağlanabilmektedir. Böylelikle çoğunluğu elektronik olarak temin edilen kaynaklarımıza kullanıcılarımızın fiziksel mekândan ve zamandan bağımsız olarak 7/24 erişebilmeleri sağlanmıştır. Kullanıcı Odaklı bir yaklaşımla sürekli gelişen ve büyüyen Merkez ve Birim Kütüphanelerimizden akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz daha aktif ve etkin olarak yararlanmaktadır. Kütüphanelerimizde 2010 yılında yalnızca 1.550 olan kullanıcı sayısı, 2015’de (Kasım 2015 itibarıyla) yaklaşık %300’lük bir artışla 6.064’e ulaşmıştır” denildi.
Editör: TE Bilisim