Toplam otuz iki farklı kıyafet, kaynak ve buluntulardaki asıllarına en yakın şekilde yorumlanmaya çalışılarak, Giyim ve Nakış Atölyelerinde branş öğretmenleri tarafından özverili, yoğun bir çalışma sonucu ortaya konuldu.
Projede üç giyim üretim teknolojisi öğretmeni ile üç el sanatları teknolojisi öğretmeni aktif çalışırken, fotoğraf ve baskı konusunda grafik atölyesinden ve çarıkların dikilmesi konusunda İskilip Halk Eğitim Müdürlüğünden destek alındı.
Kıyafetler başlıklarından çarıklarına , savaş aletlerinden aksesuarlarına kadar eski adı Kız Meslek Lisesi olan okulda tasarlandı ve uygulandı.
Daha önce Çorum Valiliği’nin desteğiyle oluşturulup yurt içinde ve dışında defalarca sunulan okulun ilk kreasyonu, bu ikinci Hitit kreasyonuna yol gösterici oldu.
Bu ikinci kreasyonda, bazı temel çarpıcı unsurlar 12 yer altı tanrısı gibi aslı bozulmadan aynen korunurken, Hurri gömleği gibi bazı yeni karakterler dekreasyona katıldı.
Kreasyon, 12 yeraltı tanrısı, Kral IV. Tuthalya, Tanrıça Hepat, savaşçı, kılıç taşıyan adam, erkek kült (din) görevlisi, kadın din görevlisi, Hurri gömleği (avcı), çengi, 6 halk erkeği ve 6 halk kadını kıyafetinden oluşuyor.

(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim