Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz tarafından hazırlanan defilede Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri sahne aldı.
Hititler’e ait tarihi eser ve metinlerde betimlenen kıyafetlerle resepsiyonda boy gösteren öğrenciler, yabancı konukların ilgi odağı oldular.
Beğeni ile izlenen defilenin ardından mankenlerle fotoğraf çektirmek için sıraya giren konuklar, resensiyonun sonunda hep birlikte aile fotoğrafı verdiler.
İkramlarla devam eden resepsiyona katılan tüm davetlilere Çorum Valiliği’nce çeşitli hediyeler takdim edildi.
BAŞARILI ORGANİZASYONA TAM NOT
Hattuşa resepsiyonuna katılan büyükelçiler ve yabancı temsilcileri, organizasyonun mimarı olan Çorum Valiliği’ni tebrik ettiler.
192 ülkeden yoğun bir katılımın olduğu resepsiyon sonrası duygu ve düşüncelerini dile getiren büyükelçiler, Hattuşa ile ilgili sunumları çok beğendiklerini ifade ederek, “Bu müthiş organizasyonun ardından mutlaka Hattuşa’yı görmek istiyoruz. En yakın zamanda Çorum’a gelmeyi istiyoruz. Böylesine başarılı bir programa imza atan Çorum Valiliği ve tertip komitesi üyelerinin emeklerine sağlık” diye konuştular.
HATTUŞA YAYGIN BASINDA
Hattuşa’nın UNESCO Dünya Miras Listesine alınışının 30. yıldönümü yaygın basında da yankı buldu.
İngilizce olarak yayımlanan Hürriyet Daily News Gazetesi, ‘Hititler’in yuvası ziyaretçilerini bekliyor’ başlıklı özel bir haberi okurlarıyla paylaşırken TRT Haber kanalı ise İstanbul’da gerçekleşen Hattuşa resepsiyonunu ekranlara taşıdı.
Çorum Valiliği’nce gerçekleştirilen uluslararası organizasyon diğer yaygın basın kuruluşlarının yanı sıra sosyal medyada en çok konuşulan etkinlikler arasında yer aldı.
ÇAKIR’DAN ÇORUM’A SELAM
Çorum eski Valisi Nurullah Çakır, Hattuşa resepsiyonunda Çorumlu dostlarıyla hasret giderdi.
Kültür ve turizm çalışmalarına olan ilgisiyle bilinen Nurullah Çakır, Çorum Valiliği’nce gerçekleştirilen uluslararası organizasyonda eski dostlarını yalnız bırakmadı.
Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte programda yerini alan Çakır, organizasyonda emeği geçenleri kutlayarak tüm Çorumlular’a selamlarını iletti.
GİZLİ KAHRAMANLARA TEŞEKKÜR
Vali Yardımcısı Haldun Aksalman öncülüğündeki tertip komitesi üyeleri Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Çorum Müzesi Müdürü Arkeolog Dr. Önder İpek’in de hazır bulunduğu organizasyonda Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Şefi Meftun Yerli’nin yanı sıra Boğazkale Özel İdare Müdürü Ahmet Haşim Özsaray, İlçe Vakıf Müdürü Şahin Şeker, Boğazköy Müzesi Sorumlusu Tahir Akseki, Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz, Eğitimci-Yazar Asuman Albayrak, İngilizce Öğretmenleri Hüseyin Öneği, Zühal Yalçın ve Özlem Türk, Hititolog Özgür Meriç, Yağmur Ajans sahibi Gürkan Yağmur ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti adına ise Recep Mebet görev aldı.
Resepsiyon sonrası tertip komitesi üyeleriyle bir araya gelen Vali Necmeddin Kılıç, yardımcısı Haldun Aksalman öncülüğündeki ekipte yer alan isimleri tek tek kutlayarak başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Uluslararası düzeydeki resepsiyonun kültür ve turizm alanında Çorum’a önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade eden Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu da organizasyonun gizli kahramanlarını tebrik ettiler.
Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Memleket için güç birliği yapınca başarı peşinden geliyor” derken, Başkan Tangazoğlu ise Boğazkale’nin tanıtımı adına son derece verimli geçen organizasyonun mimarları ve tertip komitesi üyeleri için şükran yemeği düzenleyecekleri sözünü verdi.





(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim