Hitit Üniversitesi ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürlüğü arasında kurumsal iş birliği çalışmalarının yürütülme esaslarını düzenlemek amacıyla protokol imzalandı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile TÜİK Samsun Bölge Müdürü Harun Çiçek arasında imzalanan protokol kapsamında; üniversitenin akademisyenleri ile TÜİK personelleri işbirliği yapabilecek.
Protokol sayesinde, Hitit Üniversitesi akademisyenleri ile lisans ve lisansüstü öğrencilerinin bilimsel amaçlı yapacakları araştırmalarda TÜİK tarafından üretilen veya yayımlanan mikro veri talepleri karşılanarak, kişilerin veriye yönlendirilmesi konularında gerekli destek sağlanacak.
Ayrıca, yerel ya da bölgesel düzeyde istatistiki sonuçlar içeren araştırma faaliyetlerinde ve projelerde ortak çalışmaların yapılabileceği gibi, TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü personelinin çalışmalarına da akademik destek sağlanacak.
Bilimsel araştırma yöntemleri ve istatistiksel veriler konusunda toplumda vatandaşlık görev bilinci oluşturmak amacıyla ortak kongre, konferans, seminer vb. bilimsel etkinlikler ile çeşitli sosyal etkinliklerin düzenlenmesi gibi pek çok konuda da ortak çalışmalar yapılabilecek.

“AKADEMİK ÇALIŞMALARDA KALİTE ARTACAK”
İmzalanan protokol ile akademisyenlerin ve öğrencilerin çalışmalarını yaparken ihtiyaç duydukları verilere en birincil kaynaktan doğru ve sağlıklı bir şekilde ulaşabileceklerini belirten Prof. Dr. Alkan, imzalanan protokolün, yerel ve bölgesel düzeyde başarılı projelerin yapılmasına da vesile olacağını söyledi. Rektör Alkan, protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını diledi.
TÜİK Samsun Bölge Müdürü Harun Çiçek de kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek bu iş birliğinin yapılacak olan çalışmalarda kalitenin artmasında önemli rol oynayacağını belirtti. Çiçek, sağlıklı veri akışını sağlayacak olan protokolün her iki kuruma da hayırlı olmasını diledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim