Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Aslıhan Kaya, Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır'ı ziyaret etti.

Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programı öğretim elemanları Murat Kartal ve Ömer Faruk Karakaş'ın da katıldığı ziyarette Hitit Üniversitesi öğrencilerin havalimanına yapacağı teknik gezilerin detayları netleştirildi.

Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır gelişen havacılık sektörüne katkı sağlayacak olan Hitit Üniversitesi'nde Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programının eğitim-öğretime başlamış olmasından memnuniyet duyduğunu belirtirken, sektörde yetişmiş elemanların istihdamını önemsediğini açıkladı.

öğretim görevlisi Aslıhan Kaya ise, derslerin yanında öğrencilerin dönem içerisinde sıklıkla havalimanını ziyaret ederek, iş ve işlemleri takip etmesinin önemli olduğunu belirterek, yer hizmetleri türleri hakkında derslerde teorik olarak öğrendiklerini havalimanında görerek ve yaşayarak pekiştirmelerinin faydalı olacağını söyledi.

Bu yıl, kontenjanı 28 olarak belirlenmesine rağmen, beklentinin üstünde ilgi görüp 32 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programından mezun olan öğrenciler sivil havacılık sektöründeki çeşitli şirketlerde (Yer Hizmetleri, Yolcu Hizmetleri, Ramp Hizmetleri, Kargo & Posta Hizmetleri, Yük Kontrol, Haberleşme ve Uçuş Operasyon Hizmetleri, Temsil & Gözetim Hizmetleri, Genel havacılık Terminal Hizmetleri, Müşteri Portföyü Terminal Hizmetleri), lojistik şirketlerinde, ilgili kamu kurum kuruluşlarında ve sivil toplum örgütlerinde istihdam edilebilecekler.
Editör: TE Bilisim