Son olarak MHP’nin Oğuzlar ve Dodurga İlçe Kongreleri tamamlanarak yeni yönetimler belirlendi. Dodurga’da Bekir Yarbaşı, Oğuzlar’da ise Mustafa Kolbaşı MHP İlçe Başkanlıklarına seçildi.

Her iki ilçede de tek listeyle seçime gidilen kongrelerin Divan Başkanlığını Hüseyin Esenyel üstlendi.

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Oğuzlar İlçe Kongresi’nde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu’nda alınan Türkiye’nin siyasi denetim sürecine dâhil edilmesine ilişkin karara değinerek, “Alınan bu karar Avrupa’nın Türkiye’ye karşı hasmane önyargılarının son bir tezahürü olmuştur. Siyasi düşünce ve hesaplarla alınan bu karar haksızdır ve yok hükmündedir.” dedi.

Dodurga İlçe Kongresi’nde ise Aras, Türk Milleti’nin 16 Nisan’da sandık başına giderek, meşru irade ve seçimiyle hükümet etme sistemini değiştirdiğini belirterek, “Ancak kaos lobileri hemen faaliyete geçmiştir. Yerli ve yabancı lobiler düğmeye basmıştır. Huzur içerisinde yapılan halkoylamasına gölge düşürmek için kargaşaya yatırım başlamıştır. Hiç kimse kaos bezirganlığı yapmasın. Hiç kimse sokaklardan medet ummasın. İç karmaşadan ve dışardan kışkırtmalardan istifade etmeyi düşünmesin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sokakta bulunmamıştır. Sokakta kurulmamıştır, sokağa da bırakılamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim